HVS hallitsi Tennisliigan runkosarjaa miehissä ja naisissa

27.1.2018  |  22:11  |  Raportit

Tennisliigan miesten runkosarjassa HVS oli jo varmistanut kärkipaikkansa ennen päätöspäivän pelejä. Smash-Kotka pisti kuitenkin tiukasti kampoihin kotikaupungissaan ja vei pisteet 3−1 helsinkiläisiltä. Miesten tiukin kamppailu käytiin sarjan kakkospaikasta. Vain pisteen päässä toisistaan olleet HLK ja TaTS pelasivat varmoin ottein vieden molemmat täydet pistepotit. HLK:n Karl Kiur Saar, Juuso Ojanen ja Masi Sarpola voittivat Meilahdessa Helsingissä VarTen pistein 4−0. Tampereen Tenniskeskuksessa taas TaTSin Lauri Kiiski, Ristomatti Lanne ja Tero Vilen hallitsivat otteluita. HLK piti pisteen erolla kakkospaikkansa ja näin TaTS jatkaa karsimaan semifinaalipaikoista.

− Ei tullut helpolla kakkostila ja meinasi mennä jännäksi. Kakkosten ottelussa oli tiukka vääntö, mutta Ojasen Juusolla piti hyvin hermot, iloitsi HLK:n valmentaja Gabor Lovro viitaten Mikael Martikaista vastaan pelattuun kaksinpeliin (7-5, 7-6).

Lovro oli tyytyväinen joukkueen tasaiseen kauteen ja odottaa yleisöryntäystä semifinaaleihin, joka on iso asia seuralle.

− HLK palaa mitalikantaan sisäkaudella sitten vuoden 2011. Meillä on ollut myös hyvää tuuria, kun vastustajilta on puuttunut muutamia ykköspelaajia meitä vastaan, mutta me otettiin niissä tärkeät 4−0 voitot. Yksi tärkeä paikka oli maaginen venyminen HVS:ää vastaan vieraskentillä. Finaalipaikka on meillä tavoitteena. Luottavaisin mielin lähdemme semeihin, Lovro kommentoi.

Muut semifinaalipaikkojen karsijat miehissä ovat runkosarjan neljänneksi sijoittunut Smash, joka vei tänään ottelut pistein 3−1 TV:tä vastaan, viidenneksi sijoittunut Smash-Kotka ja kuudennen sijansa pitänyt Sata-Tennis. Sata-Tennikselle päivä ei ollut helppo. GT näytti kyntensä ja vei Freedom Fund Arenalla täydet pisteet.

”HVS:n hyvä yhteishenki näkyy tuloksissa”

Naisissa runkosarjaa johtava HVS pelasi lauantaina vakuuttavasti Talin Tenniskeskuksessa. Oona Orpana ja Peppi Ramstedt voittivat kaksipelinsä Smash Kotkan Nina Saarelaista ja Venla Ahtia vastaan. Myös nelinpeli eteni HVS:n Emma Laineen ja Oona Orpanan komennossa. HVS etenee näin 18 pisteellä ykkösenä välieriin.

− Fiilikset ovat hyvät. Meidän kuudesta pelaajasta jokainen pelasi runkosarjaa ja meillä on ollut todella yhtenäinen joukkue. Meillä on ollut tosi kivaa yhdessä pelipäivinä – ja muutenkin − ja se on näkynyt myös tuloksissa, kommentoi joukkueeseen valtavaa kokemustaan tuonut Emma Laine.

Naisissa runkosarjan kakkoseksi pelannut TaTS sai tänään vain pisteen GT:ltä. Turun paikalliskamppailussa TVS oli tänään ÅLK:ta vahvempi voitoin 2−1. ÅLK piti kuitenkin kolmannen sijansa ja pääsee neljänneksi sijoittuneen GT:n kanssa suoraan semifinaaliin.

Seuraavan kerran Tennisliigaa pelataan playoffien merkeissä 10.-11.2.

Ottelukohtaiset tulokset ja pisteet sekä lisätiedot: www.tennisliiga.fi


Tennisliigan runkosarja 2017-2018

miehet
1. HVS 29
2. HLK 27
3. TaTS 26
4. Smash 23
5. Smash-Kotka 22
6. Sata 17
7. TVS 12
8. GT 11
9. VarTe 7
10. VT 6

naiset

1. HVS 18
2. TaTS 14
3. ÅLK 11
4. GT 10
5. Smash 9
6. TVS 9
7. LVS 7
8. Smash-Kotka 6

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisviikko huipentuu Davis… →