Huurinainen, Kiuru ja Paukku pääsarjaan Hyvinkään ITF Futuressa

11.8.2014  |  10:49

Kolme suomalaista, Sami Huurinainen (AT 1988), Jesse Kiuru (ATP 1551) ja Juho Paukku (ATP 1988), selvitti Win Tennis Open Hyvinkään, miesten 10.000$ ITF Futures -turnauksen, kaksinpelin karsinnat kahdella voitolla.
Huurinainen ei menettänyt erääkään kukistaessaan Australian Andrew Corbittin (ATP 1675) ja Viron Anton Pavlovin (ATP 2175). Pääsarjassa hän saa maanantaina noin klo 17 vastaansa Espanjan Adria Mas Mascolon (ATP 1517).
Paukku ja Ranskan Maxime Tabatruong (ATP 1285) kohtasivat viime torstaina Vierumäen ITF Futuren puolivälierissä ja silloin ranskalainen vei voiton kolmessa erässä. Kaksi päivää myöhemmin Hyvinkään karsintojen ensimmäisellä kierroksella Juho otti Tabatruongista revanssin luvuin 6-4, 7-6(3). Toisella kierroksella voitto Hollannin Sjors van der Veldenistä tuli kahdessa erässä.
Kiurukaan ei menettänyt erään kukistaessaan ensin Bulgarian Chris Anguelovin (ATP 1988) ja sitten Ville-Petteri Ahdin, joka oli ottanut hienon voiton ensimmäisellä kierroksella Puolan Adam Majchrowiczista (ATP 1358) kolmessa erässä.
Paukku ja Kiuru kohtaavat pääsarjan ensimmäisellä kierroksella maanantaina aikaisintaan klo 15. Ammattilaistasolla he eivät ole olleet vastakkain, kansallisella tasolla viimeiseen kahteen vuoteen he ovat kohdanneet vain kerran, kesäkuun lopussa Juho voitti Jesse ulkokenttien SM-kisoissa.  
Karsintaan lähti 14 suomalaista. Vaikka pääsarjapaikka ei heistä yhdelletoista auennutkaan, nähtiin hienoja kamppailuja. Järjestävän seuran Aleksi Tuukkanen ja Timi Kivijärvi pelasivat ensimmäisellä kierroksella todellisen maratonottelun, jonka 16-vuotias Tuukkanen voitti luvuin 7-5, 5-7, 7-6(5). Karsinnan viimeisellä kierroksella Tuukkanen sitten taipui neljänneksi sijoitetulle Kiinan Aoxiong Wangille (ATP 1275) kolmessa erässä.
15-vuotias Emil Ruusuvuori yllätti 12.sijoitetun Joel Popovin (ATP 1610) ensimmäisellä kierroksella 4-6, 6-3, 6-4.
Patrick Kaukovalta hävisi avausottelunsa Saksan Milen Ianakieville (ATP 1859), mutta vei tältä ensimmäisen erän komeasti 6-1.

Kontinen kakkossijoitettu

Lauantaina Vierumäen ”kymppitonnin” voittanut Micke Kontinen (ATP 462) on kisan kakkossijoitettu.
Micken ja Ranskan Fabien Reboultin (ATP 1080) ensimmäisen kierroksen ottelu ei ole maanantain ohjelmassa. Vuosi sitten Suomen kolmen kymppitonnin kakkoskisa pelattiin Kotkassa, jossa Micke eteni aina finaaliin asti.
Vierumäen välieriin edennyt Henrik Sillanpää (ATP 696) on kahdeksanneksi sijoitettu ja saa vastaansa maanantaina noin klo 17 Ranskan Paul Cayren (ATP 917).
Vierumäen finalisti Alexander Vasilenko (ATP 702) kohtaa villillä kortilla mukaan päässeen Panu Virtasen (ATP 1610).  Kolmella suomalaisella on vastassaan kiinalaispelaaja: Herkko Pöllänen (ATP 1117) kohtaa Wei Qqiang Zhengin (ATP 1270), Verneri Tuomi Bowen Ouyangin (ATP 934) ja Eero Vasa Xin Gaon (ATP 1078). Patrik Niklas-Salmisen avausvastustaja on kolmossijoitettu Monacon Romain Arneodo (ATP 478).

Nelinpelit

Sami Huurinainen/Jesper Saarni oli vuosi sitten Kotkassa puolivälierissä, nyt pari kohtaa Andrew Corbittin ja Ruotsin Christoffer Solbergin. Mika Julinilla ja Verneri Tuomella on vastassaan USA:n William Boe-Wiegaard ja Ruotsin Lucas Renard. Järjestävän seuran Oskari Kulta ja Aleksi Tuukkanen haastavat maanantaina kakkossijoitetut ruotsalaiset Jesper Brunströmin ja Patrik Rosenholmin. Suomen mestarit Henrik Sinkko ja Panu Virtanen kohtaavat kiinalaiset Xin Gaon ja Bowen Ouyang.

Otteluita voi seurata suorana (live stream), johon linkki alla.

 

 

 

 

Sami Huurinainen

 Jesse Kiuru

Juho Paukku

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Eklund tavoitteli pääsarjaa… →