HPP Open: Ruusuvuoren avausottelu 17.11. klo 17.30 alkaen – varmista paikkasi ostamalla lippu ennakkoon

20.10.2021  |  09:34  |  Artikkeli

Artikkeli on HPP Openin virallisilta kotisivuilta: www.hppopen.fi. Suosittelemme ottamaan seurantaan turnauksen kotisivut sekä sosiaalisen median kanavat Facebook ja Instagram. Tennisliitto jakaa ja nostaa turnausta esille omissa kanavissaan, mutta parhaiten pysyt ajantasalla seuraamalla molempia tahoja.

ATP Challenger -turnaus, HPP Open, on jo lähes nurkan takana. Turnaus pelataan Helsingissä Talin Tenniskeskuksessa 14.-21.11. Suomalaisista tositoimissa pääsarjoissa nähdään varmuudella kaksinpelissä Emil Ruusuvuori ja villit kortit saaneet Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen sekä nelinpelissä Harri Heliövaara.

OSTA LIPUT

Hallitsevan mestarin Ruusuvuoren avausottelu pelataan keskiviikkona 17.11. klo 17.30 alkaen. Kannattaa varmistaa pääsysi otteluun – täytetään Talin keskuskenttä yhdessä. Kaikkien ennakkolipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) ilmainen vakiovuoro Talin Tenniskeskuksessa (ke klo 19:30-20:30); 2) kaksi Story-ravintolalahjakorttia; 3) Vanajalinnan majoituslahjakortti ja 4) kaksi tennispallolaatikkoa.

– Viime kerralla oli mahtavaa pelata täyden kotiyleisön edessä – toivottavasti nytkin saamme Talin ”kympin” täyteen. Se on erityisen hyvä fiilis päästä kovaa kannustavan kotiyleisön eteen, sanoi Ruusuvuori.

Vuoden 2019 turnauksessa oli suomalaispelaaja 10. sijoitettu. Hän eteni loppuotteluun ilman erätappioita, mutta finaalista tuli todellinen jännitysnäytelmä egyptiläistä Mohamed Safwatia vastaan. Ruusuvuori pääsi juhlimaan ja päättämään kautensa 6-3, 6-7(4), 6-2 voitolla.

– Koko viikko oli mieleenpainuva. Toki finaali on aina finaali ja sen muistaa hyvin. Ottelu oli korkeatasoinen ja muistan olleeni hieman ihmeissäni Safwatin vahvan pelin alla. Sain kuitenkin ottelun käännettyä ja turnausvoiton otettua.

2019 oli Ruusuvuoren läpimurtovuosi. Hän oli kyseisen vuoden kesäkuussa kaksinpelin maailmanlistalla sijalla 410, mutta neljän Challenger-turnausvoiton myötä kausi päättyi lukemaan 123. Tällä hetkellä Ruusuvuori on maailmanlistalla 73. ja parhaimmillaan on lukema näyttänyt 66.

– Se oli ikimuistoinen kausi, paljon onnistumisia ja hyviä hetkiä. Siitä lähtien on myös suunta jatkunut oikeana ja kehitystä on tapahtunut monella rintamalla.

Ruusuvuori on pelannut vuodesta 2020 alkaen lähes täysin ATP-kiertueella. Mitä eroa on pelissä ATP- ja Challenger-kiertueella?

– Kiertueella kaikki tehdään vaan pykälää paremmin lähtien fysiikkatreeneistä aina itse pelaamiseen. Kaikki ottelut ovat äärimmäisen kovia ja voitosta taistellaan aina viimeiseen asti, eikä virheisiin tai heikkoihin hetkiin ole varaa. Challenger-kiertueella saattoi pelata hetkellisesti heikommin, mutta silti päästä peliin mukaan ja voittaakin otteluita.

Suomalaispelaaja odottaa korkeatasoista turnausta Taliin. Loppuvuodesta on pelimahdollisuuksia vähemmän ja useat pelaajat hakevat vielä parannusta maailmanlistasijoitukseensa.

– Viimeksikin oli monia kovia pelaajia mukana ja useat hakevat parannuksia esimerkiksi päästäkseen Australian avoimiin. Varmasti tulee hyvä ja korkeatasoinen turnaus, päätti Ruusuvuori.

HPP OPENIN KOTISIVUT
OSTA LIPUT

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 42/2021 – →