Hietaranta upeasti välieriin Orange Bowlissa

11.12.2020  |  23:10  |  Raportit

Porsche Junior Team Finlandin 16-vuotias Laura Hietaranta on edennyt arvostetun ja epävirallisena junioreiden MM-kilpailuna pidetyn Orange Bowlin välieriin Yhdysvalloissa.

Alle 18-vuotiaiden maailmanlistalla sijalla 105 oleva Hietaranta on tiputtanut jatkosta jo kolme sijoitettua pelaajaa. Matkalla puolivälieriin hän voitti toisella kierroksella turnauksen kolmanneksi sijoitetun ja maailmanlistan yhdeksännen Kristina Dmitrukin (BLR) 6-4, 6-3 sekä kolmannella kierroksella kaatui vakuuttavasti turnauksen 13. sijoitettu maailmanlistan 48. Natalia Szabanin (HUN) 6-1, 6-4.

Perjantaisessa puolivälierässä oli vastassa 12. sijoitettu ranskalainen Oceane Babel, joka löytyy maailmanlistalta sijalta 42. Hietarannan vahvaa menoa ei pystynyt pysäyttämään Babelkaan, vaan suomalainen meni upeasti neljän parhaan joukkoon tiukalla 6-4, 7-6(3) voitolla.

– Babel oli tuttu vastustaja entuudestaan ja tiesin mitä on tulossa. Olin tänään vastustajaa parempi henkisesti ja fyysisesti, sekä pelasin aktiivisemmin kuin vastustaja. Matsin ratkaisuhetkillä pelattiin pitkiä ja fyysisiä ralleja, ja uskalsin niissä olla rohkeampi ja sitkeämpi. Tiebreakissa päätin, etten anna yhtään pistettä ilmaiseksi, kommentoi Hietaranta.

Hietaranta kohtaa lauantaisessa välierässä yhdysvaltalaispelaajan villin kortin turnaukseen saaneen maailmanlistan 440. Ashlyn Kruegerin.

ALLE 18-VUOTIAIDEN ITF WORLD TENNIS TOUR | ORANGE BOWL (KAAVIOT)
LIVESCORE

Hietarannan kaksinpelin välieräpaikka on jo nyt yksi suomalaisten tyttöjuniorien historian parhaista saavutuksista. Orange Bowl on luokiteltu korkeimpaan kategoriaan, eli tasoltaan samaan tasoon kuin Grand Slam -turnaukset. Kautta historian paras suomalaisen tyttöpelaajan saavutus on vuodelta 1966, jolloin Birgitta Lindström voitti Wimbledonin tyttöjen kaksinpelin. Lisäksi nykyinen maajoukkuekapteeni Emma Laine ylsi junioriurallaan kaksinpelin välieriin Grand Slam -tasolla niin Australian avoimissa kuin Wimbledonissa.

Orange Bowlin turnausvoittajien listalle pääsi vuonna 2018 Otto Virtanen, joka teki tempullaan suomalaista tennishistoriaa. Orange Bowlin voittoa ovat juhlineet historian saatossa tulevat aikuisten kärkipelaajat, kuten Roger Federer, Björn Borg, Chris Evert ja Caroline Wozniacki.

Seuraava uutinen: Members Club Boot… →