Hietaranta tuplamestariksi Pajulahdessa

23.11.2018  |  16:07  |  Raportit

Kuvassa Pajulahden ITF-kilpailun kaksin- ja nelinpelin viime vuonna voittanut Laura Hietaranta

Laura Hietaranta, 14, juhlii kaksin- ja nelinpelin mestaruuksia alle 18-vuotiaiden 5. kategorian ITF-junioriturnauksessa Pajulahdessa. Kaksinpelin loppuottelussa Hietaranta kukisti uskomattomassa kamppailussa ranskalaisen Oceane Babelin 6-4, 4-6, 7-6(2).

Porsche Junior Team Finlandin nuoren taiturin vahvat syysotteet jatkuivat kotimaan ITF-junioriturnauksissa. Hietaranta voitti lokakuussa Vierumäellä käydyn 4. kategorian turnauksen nelinpelin ja marraskuun alussa hän juhli Tampereella 4. kategorian kaksinpelimestaruutta. Nyt tulleet mestaruudet ovat hienoa jatkoa hänen vahvalle syyskaudelleen.

Kaksinpelissä ykköseksi sijoitettu Hietaranta ei hävinnyt erääkään matkallansa loppuotteluun. Välierässä kukistui kolmanneksi sijoitettu venäläinen Milana Zhabrailova 6-4, 6-3. Perjantaisessa loppuottelussa oli vastassa vahva ranskalainen ikätoveri Oceane Babel, joka ei ollut myöskään hävinnyt erääkään tiellänsä loppuotteluun. Finaalissa molemmat pelaajat kärsivät ensimmäiset erätappionsa, mutta lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen Hietaranta onnistui viemään ratkaisevan kolmannen erän nimiinsä – lopputulos Pajulahdessa 6-4, 4-6, 7-6(2).

– Tosi tiukka matsi oli alusta alkaen, se kesti noin kolme ja puoli tuntia. Olin kolmatta erää häviöllä jo 1-4 ja vastustajalla oli myös ottelupallokin. Pelasin hyvän ottelun, kommentoi iloinen Hietaranta.

Myös nelinpelissä Hietaranta pääsi juhlimaan yhdessä virolaisen Aurelia Rigan kanssa. Loppuotteluun suomalais-virolaisduo ylsi kolmella voitolla. Finaalissa kolmanneksi sijoitetun parin kovuuden sai kokea neljänneksi sijoitettu armenialais-turkkilaiskaksikko Yeva Avetisyan/Aysegul Mert eräluvuin 6-2, 6-2.

– Myös nelinpeli meni tosi hyvin, pelasimme hyvin tiiminä läpi viikon, päätti Hietaranta.