Hietaranta tähtää ammattilaisuuteen uuden harjoitus- ja valmennuskuvion siivittämänä

4.10.2022  |  09:00  |  Artikkeli, Ennakot

Laura Hietarannan, 18, loistavasti alkaneelle ammattilaisuralle lisäpotkua uudesta valmennus- ja harjoituskuviosta.

Wimbledonin tyttöjen nelinpelifinaali. Kaksinkertainen epävirallisen junioreiden MM-kilpailun, Orange Bowl, kaksinpelin välieräpelaaja. Uran paras junioreiden maailmanlistasijoitus 26.

Junioripelit ovat pedanneet loistavat asetelmat ammattilaisuran aloittamiselle lappeenrantalaislähtöiselle Hietarannalle. Pientä takapakkia tuli alkuvuodesta loukkaantumisen myötä, mutta pelikuntoon toivuttuaan on jälki ollut vakuuttavaa. Hietaranta voitti kesän ja alkusyksyn aikana kaksi kaksinpelin ja kolme nelinpelin ITF-ammattilaisturnausta. Suomalaispelaaja on nyt maailmanlistalla kaksinpelissä 632 ja nelinpelissä 810.

– Juniorivuosilta on kertynyt unohtumattomia kokemuksia ja paljon hyviä muistoja. Olen viihtynyt kansainvälisillä kentillä ja junioreissa Grand Slam -kilpailuiden pelaamisen myötä kirkastui ajatus, että haluan tehdä tätä myös naisten puolella. Menestyminen juniorikiertueella tuo uskoa tulevaan. Siirtyminen ammattilaiskisoihin on sujunut tähän mennessä mukavasti ja ensimmäiset ammattilaiskisat on voitettu, mikä oli tämän vuoden tavoitteena. Tästä on hyvä jatkaa askel kerrallaan kohti isompia kisoja, kommentoi Hietaranta.

Managerointi- ja valmennussopimus PirpaVita Oy:n kanssa

Juniorivuosien ajan Hietarantaa luotsasi tuloksekkaasti eteenpäin Erik Hakkarainen. Porsche Junior Team Finlandin viime vuosien kärkipelaaja on nyt siirtynyt ammattilaiseksi.

– Talissa valmennuskeskuksella treenaaminen ja Erikin kanssa työskentely mahdollisti minulle onnistuneen juniorivaiheen ja etenemisen kohti ammattilaiskenttiä. Haluan kiittää Erikiä monivuotisesti yhteistyöstä. Ensimmäisistä kansainvälisistä junnukisoista aina naisten ammattilaiskisoihin saakka ollaan tehty yhteistyötä sekä luotu hyvä pohja sille, että pääsen tavoittelemaan omia unelmiani tenniksessä.

Ammattilaisuraa vauhdittamaan astuu PirpaVita Oy ja sen mahdollistama kansainvälinen yhteistyö.

– Lauran ammattimainen asenne harjoitteluun on kiinnittänyt erityistä huomiota myös ulkomailla, avasi taustaa PirpaVita Oy:n perustaja Pirpa Takki.

Takki ottaa vastuun Hietarannan oheisharjoittelusta ja manageroinnista. Tenniksen osalta Hietarannan tukikohdaksi muodostuu uusi Dubaissa aloittava klubi, Hubb Tennis Club. Kyseisen klubin johtajana toimii entinen maailmanlistan toinen, kaksinkertainen Grand Slam -finalisti ja olympialaisten pronssimitalisti Vera Zvonareva. Hietaranta jatkaa treenaamistaan myös Suomessa ja tutuilla Talin kentillä.

– Juuri ovensa avaava klubi tarjoaa erinomaisen ympäristön: korkealaatuiset uudet kentät ja valmentajat sekä kaiken mitä ammattilaispelaaja tarvitsee huipputason harjoitussuunnitelman toteuttamiseen. Lauralle pelaajana sopii hyvin, että on yksi lokaatio pidemmäksi aikaa. Tämä poistaa epävarmuuden missä, milloin ja koska. On paljon helpompi tehdä päätöksiä milloin pelata ja milloin treenata, kun harjoittelu ja turnaukset ovat samassa paikassa tässä vaiheessa uraa. Myös pelin kehittäminen on laadukasta ja tehokasta, kun on oma tiimi läsnä koko ajan jo tässä vaiheessa uraa, kertoi Takki.

– Olen mukana tekemässä ohjelmaa Lauralle ja valmistelen Lauran turnaussuunnitelman. Vedän laadukkaita harjoituksia kentällä jakaen kokemustani WTA-kiertueelta vuosien varrelta. Haluan olla auttamassa Lauraa nousemaan seuraavalle tasolle, kuvailee Zvonareva yhteistyötä.

Hietaranta on tyytyväinen uudesta kuviostaan, jonka hän kuvailee olevan ammattitaitoinen.

– Olen tyytyväinen Pirpan kanssa alkaneesta yhteistyöstä, jonka ansiosta kaikki osa-alueet on huomioitu kokonaisvaltaisesti. Siirtymä ammattilaistennikseen on tietysti iso muutos ja uuden treenikuvion myötä uskon, että pääsen jatkamaan hyvin alkanutta matkaa kohti ammattilaisuutta. Hienoa päästä treenaamaan ulkomailla ja nähdä uutta ympäristöä, jossa olosuhteet on huippuluokkaa. Tämä on hieno mahdollisuus ja odotan innolla, että pääsen aloittamaan treenaamisen Veran johdolla.

Jaa:

Seuraava uutinen: Uudistuneen sisäkauden sarjatenniksen… →