Hietaranta/Costoulas Wimbledonin loppuotteluun – ”Saimme käännettyä ottelun pelaamalla aktiivisesti ja olemalla rohkeita”

10.7.2021  |  19:20  |  Raportit

Porsche Junior Team Finlandin Laura Hietaranta, 17, ja belgialainen Sofia Costoulas, 16, etenivät upeasti tyttöjen nelinpelin loppuotteluun Wimbledonissa. Kaksikko kohtaa sunnuntain finaalissa klo 13.00 ykköseksi sijoitetut Kristina Dmitrukin (BLR) ja Diana Shnaiderin (RUS).

WIMBLEDON: TYTTÖJEN NELINPELI

Sijoittamattomat Hietaranta ja Costoulas kohtasivat neljän parhaan parin joukossa toiseksi sijoitetut Linda Fruhvirtovan (CZE) ja Polina Kudermetovan (RUS). Molemmat parit olivat aiemmilla kierroksilla venyneet kahdesti voittoon kolmen erän kautta. Myös välierästä muodostui kolmen erän taisto.

Avauserää hallitsivat Fruhvirtova/Kudermetova ja he veivät sen kahden murron turvin 6-2. Toisessa erässä kuskin paikalla olivat puolestaan Hietaranta/Costoulas, jotka niin ikään veivät erän 6-2.

Ratkaisu haettiin kolmannen erän kymmenen pisteen ottelu-tie-breikistä. Hietaranta/Costoulas menivät vakuuttavalla pelillä nopeasti 6-2 johtoon. Saavutettu johtoasema piti loppuun asti ja suomalais-belgialaiskaksikko pääsi tuulettamaan voittoa erin 2-6, 6-2, 10-8.

– Saimme käännettyä ottelun pelaamalla aktiivisesti ja olemalla rohkeita. Pidimme hyvää energiaa yllä ja saimme lopulta vastustajat paineen alle. Finaalivastustajat ovat tuttuja, mutta tämän päivän vastustajat olivat ehkä hieman vaarallisempia. He pelaavat hyvin, mutta meillä on aseet, joilla saadaan heidät kaadettua, kommentoi Hietaranta.

– Mieletöntä henkistä venymistä tytöiltä kovimmissa paikoissa, juuri sillon kun panokset olivat pöydässä. Tätä hetkeä pitää nauttia hetki, mutta katseet siirtää jo kohti huomista. Tytöillä on kova usko ja itseluottamus tällä hetkellä – jatketaan tätä matkaa vielä hetki ja muistetaan katsella maisemia, sanaili valmentaja Erik Hakkarainen.

Hietaranta pyrkii harvalukuiseen suomalaisjoukkoon, sillä Grand Slam -tasolla on aiemmin mestaruutta juhlinut vain viisi suomalaista. Viimeisimpänä Otto Virtanen poikien nelinpelissä Wimbledonissa 2018.

SUOMALAISET GRAND SLAM -TURNAUSVOITTAJAT

 

Aikuiset
Henri Kontinen, Australian avointen nelinpeli 2017
Henri Kontinen, Wimbledonin sekanelinpeli 2016

 

Juniorit
Otto Virtanen, Wimbledonin nelinpeli 2018
Henri Kontinen, Ranskan avointen nelinpeli 2008
Harri Heliövaara, Australian avointen nelinpeli 2007
Jarkko Nieminen, US Openin kaksinpeli 1999
Birgitta Lindström, Wimbledonin kaksinpeli 1966

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietaranta/Costoulas taipuivat Wimbledonin… →