Hietaranta/Costoulas taipuivat Wimbledonin loppuottelussa – ”Koko Wimbledon oli tosi hieno kokemus ja oli hienoa päästä pelaamaan finaalissa”

11.7.2021  |  13:50  |  Raportit

Laura Hietaranta, 17, ja belgialainen Sofia Costoulas, 16, hävisivät tyttöjen nelinpelin loppuottelun Wimbledonissa. Ykköseksi sijoitetut Kristina Dmitruk (BLR) ja Diana Shnaider (RUS) olivat vahvempia 6-1, 6-2.

TULOKSET

Sijoittamattomat Hietaranta ja Costoulas olivat edenneet loppuotteluun neljän voiton turvin. Parivaljakko yllätti välierässä toiseksi sijoitetun parin Linda Fruhvirtova (CZE)/Polina Kudermetova (RUS) 2-6, 6-2, 10-8.

Hietarannan ja Costoulasin taival loppuotteluun oli ollut hyvin erilainen vastustajiinsa verrattuna. Neljässä ottelussa suomalais-belgialaiskaksikko oli kolmesti hakenut voiton ratkaisevan kolmannen erän tie-breikin kautta. Kun taas Dmitruk/Shnaider olivat voittaneet kaikki ottelunsa suoraan kahdessa erässä ja enimmillään antaneet vastustajilleen vain kolme peliä erässä.

Avauserän ensimmäisessä pelissä oli Hietarannalla ja Costoulasilla mahdollisuus murtoon, mutta vastustajat selvittivät tilanteen. Tämän jälkeen Dmitruk/Shnaider ottivat hallinnan enemmän ja enemmän itselleen erityisesti vahvojen peruslyöntien kautta. Useassa pelissä ratkaisu haettiin jatkopalloilta, Hietaranta/Costoulas ei saanut otettua pelipalloja itselleen ja näin ensimmäinen erä kirjattiin vastustajille 6-1.

Toisessa erässä Hietaranta/Costoulas aloittivat vahvasti siirtyen murrolla 2-0 johtoon. Tästä eivät kuitenkaan kärkisijoitetut hätkähtäneet, vaan he tulivat rinnalle ja lopulta ohi vieden mestaruuden erin 6-1, 6-2.

– Tänään oli aika vaikea matsi ja tuntui, että minulla tai Sofialla ei toiminut peli yhtään niin hyvin kuin aikaisemmissa peleissä. Toisaalta vastustajat pelasivat fiksusti. Meillä oli paljon mahdollisuuksia, joita ei vaan saatu millään hyödynnettyä, kommentoi Hietaranta.

– Koko Wimbledon oli tosi hieno kokemus ja oli hienoa päästä pelaamaan finaalissa. Paljon opettavia matseja ja hienoja taisteluita meiltä tällä viikolla.