Hietaranta/Costoulas upeasti välieriin Wimbledonissa – ”Nyt vaan fokus seuraavaan peliin ja ottelu kerrallaan”

9.7.2021  |  17:36  |  Raportit

Porsche Junior Team Finlandin Laura Hietaranta ja belgialainen Sofia Costoulas etenivät välieriin tyttöjen nelinpelissä Wimbledonissa. Lauantain välierässä tulevat vastaan toiseksi sijoitetut Linda Fruhvirtova (CZE)/Polina Kudermetova (RUS).

Hietaranta jatkaa viime vuosien suomalaisjunioreiden menestystä Wimbledonissa – Otto Virtanen juhli poikien nelinpelimestaruutta 2018.

WIMBLEDON: TYTTÖJEN NELINPELI

Hietaranta/Costoulas kohtasi puolivälierässä niin ikään sijoittamattoman parin Ashlyn Krueger (USA)/Chelsea Fontenel (SUI). Avauserä oli alkuun täysin suomalais-belgialaisparin hallintaa, kun he etenivät nopeasti 5-1 johtoon. Erä ei kuitenkaan ollut ohitse, vaan erän toinen puolisko oli Krueger/Fontenel hallintaa. Yhdysvaltalainen ja sveitsiläinen selvittivät kaksi eräpalloa ja veivät kuusi peliä putkeen, eli samalla erän 7-5.

Toinen erä käynnistyi jälleen Hietarannan ja Costoulasin hallinnassa. Tällä kertaa johtoasema piti loppuun asti ja erävoitto tuli 6-3.

Ratkaisu haettiin kolmannesta erästä eli kymmenen pisteen ottelu-tie-breikistä. Siinä Hietaranta ja Costoulas käänsivät 1-4 tappioaseman ja etenivät välieriin. Tulostaululle kirjattiin lukemat 5-7, 6-3, 10-6.

– Tänään aloitettiin ottelu ihan unelmapelillä ja johdettiin 5-1, jonka jälkeen oli vielä pari eräpalloa, joita ei sitten saatu. Toiseen erään lähdimme nollista ja heti alkuun saimme murron ja sitä pidettiin yllä koko erä. Kolmannen erän tiebreak oli todella tasainen, mutta jatkoimme aktiivista peliä ja sen avulla tuli voitto, kertasi Hietaranta pelin kulkua.

– Kova voitto tytöiltä, varsinkin Krueger on todella kova nelinpelissä. Lauran ja Sofian valmistautuminen otteluun oli erittäin huolellinen, pääsimme puolitoista tuntia kentällä hiomaan juttuja. Avauserän jälkeen Laura ja Sofia esittivät vahvaa henkistä kykyä ja luottivat pelisuunnitelmaan sekä uskalsivat olla rohkeita ratkaisuhetkillä. Jatketaan matkaa ja nautitaan maisemista, kertoi valmentaja Erik Hakkarainen.

– Wimbledon on todella hieno paikka pelata ja kiva menestyä täällä. Nyt vaan fokus seuraavaan peliin ja ottelu kerrallaan, päätti Hietaranta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurajoukkueiden SM-turnaus: livescore… →