Henri Kontinen ja Street Tennis tutustuttivat koululaisia tennikseen: ”Samalla tavalla lähdin itsekin liikkeelle”

28.9.2017  |  13:18

28.9.2017 Helsinki. Porche Tennis Töölönlahti. Street Tennis

Töölönlahdelle kolmen päivän ajaksi rakennettu tenniskenttä täyttyy kahden päivän ajan lasten liikunnan ilosta. Koululaiset pääsevät torstaina ja perjantaina tutustumaan lapsille räätälöityyn Street Tennikseen, jota pelataan pienellä sulkapallokentän kokoisella alueella ja greipin kokoisella pehmopallolla. Kynnys lajin aloittamiseen on hiottu matalaksi.

− Monet ajattelevat, että tennis on vaikea laji aloittaa ja aika harvalla koululla pelataan tennistä. Kovin moni ei pääse edes kokeilemaan lajia. Olemme halunneet tehdä aloittamisen helpoksi, jotta jokainen pääsee pelin iloon kiinni. Koulukiertueilla lapset saavat mahdollisuuden kokeilla ja innostua lajista, kommentoi Tennisliiton seurapalvelupäällikkö Henrik Zilliacus.

LähiTapiola Street Tennis -kiertue jalkautuu aina keväisin ympäri Suomen kouluihin, ja paikallisten seurojen ohjaajat vetävät lapsille tennistunteja. Toiminta tavoittaa yli 15 000 lasta vuosittain.

− Halusimme lähteä tukemaan koululaisten liikuntaa ja tenniksen kanssa löysimme yhteiset tavoitteet. Koululaisliikunnan tukeminen on osa yritysvastuullista toimintaamme.  Street Tennis -konseptiin kuuluu, että lahjoitamme kiertueen kouluille minitennisverkon, pallot ja mailat, kertoo LähiTapiolan yritysvastuun ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Arto Heinonen.

Tapahtumassa Taivallahden koulu palkittiin vuoden Street Tennis -kouluna ja sai LähiTapiolalta lisää pelivälineitä toiminnan tueksi.

Toiminnan kummina on Suomen ykköspelaaja, maailman rankingissä nelinpelissä ykköseksi rankattu Henri Kontinen, joka pelasi torstaina lasten kanssa Töölönlahden tapahtumassa.

− Tämä on niin siisti juttu. Muistan itsekin, kun pelasin samankokoisella kentällä ja pehmopallolla. Samalla tavalla lähdettiin liikkeelle. Street Tennis on helppo tapa aloittaa. Siirrettävä verkon voi laittaa vaikka oman kodin pihalle ja piirtää liidulla viivat, Kontinen kommentoi harrastuksen starttaamista.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kuukauden kuumat: Mahdollisuudesta… →