Henri Kontinen hävisi Mannarinolle IPP Openissa

26.11.2010  |  20:23

Villillä kortilla IPP Openin kaksinpeliin päässyt Henri Kontinen kohtasi puolivälierissä perjantaina kuudenneksi sijoitetun Ranskan Adrian Mannarinon, joka torstaina voitti toisella kierroksella Henkan pikkuveljen, Micken 6-3, 6-3.
Henri oli voittanut Mannarinon viime huhtikuussa Rhodoksen ATP Challengerin toisella kierroksella 6-4, 6-1, mutta nyt ottelusta tuli pitkä ja Kontisen kannalta hankala. Ensimmäinen erä oli tasainen ja ratkesi vasta tie-breakissa, jonka Mannarino voitti 7-4.
Ranskalainen johti toista erää 4-2, kun Kontinen onnistui murrossa ja piti seuraavassa pelissä oman syöttönsä pistettäkään menettämättä. Kontinen otti vielä murron 6-5:een ja vei erän 7-5.
Kontisen kannalta kolmas erä näytti ensin hyvältä: hän mursi Mannarinon syötön viidennessä pelissä, otti 3-2 johdon, mutta sitten pelissä tuli synkkä vaihe. Hän menetti kahdeksan pistettä peräkkäin ja joutui 3-4 tappioasemaan. Seuraavasta pelistä tuli pitkä, siinä pelattiin 16 pistettä: Kontisen johti omaa syöttöään 40/0, mutta Mannarino tasoitti ja etupallot vaihtelivat. Pelin kolmannessatoista pisteessä etu hallussaan Kontinen turvautui stoppariin, johon nopeakinttuinen Mannarino ehti ja tasoitti jälkeen. Lopulta Kontinen menetti pelin ja oli 3-5 tappiolla. Seuraavassa pelissä Mannarinon kolmas ottelupallo tuotti tulosta, kun Kontinen löi lentolyöntinsä verkkoon. Kahdessa tunnissa ja 20 minuutissa Mannarinon voitto tuli luvuin 7-6(4.), 5-7, 6-3.
-Jos jotain olisin tehnyt toisin, olisin ensimmäisessä erässä ottanut enemmän riskejä, sanoi tappiostaan erittäin pettynyt Kontinen ottelun jälkeen. – Omat syöttöni hoidin hyvin, mutta hänen syötöistään olisi pitänyt hyökätä enemmän.

Klo 21.15 Kontinen aloittaa nelinpelin puolivälieräottelun Jarkko Niemisen kanssa. Vastassa ovat Saksan Michael Kohlmann ja Itävallan Alexander Peya.

 

 

Henri Kontinen
Kuva: Jouko SIro

Jaa:

Seuraava uutinen: Dimitrov, Berankis, Mannarino… →