Heliövaaran maajoukkuemuistot – ”Ratkaisumatsit ovat ihan parhaimpia muistojani mitä tenniksestä on”

14.9.2022  |  17:14  |  Ennakot, Videot

33-vuotias Harri Heliövaara on Suomen joukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, kokenein pelaaja.

Nelinpelispesialisti on noussut jo maailmanlistalla lukemaan 17. Suuret areenat ja mylvivät yleisöt ovat tulleet tutuksi erityisesti ammattilaiskiertueella tämän vuoden menestyksen myötä. Tosin maaottelut ovat tarjonneet jo ikimuistoisia hetkiä ja unohtumattomia kokemuksia jo 2005 vuodesta alkaen; Heliövaara debytoi pelaavana pelaajana 2008.

– Maaotteluviikot ovat todella intensiivisiä, kun treenaamme yhdessä 3-4 päivää ja sitten pelataan entistä kovempaa kaksi päivää. Joukkueena tekeminen on ainutlaatuista ja kyllä näistä intensiivisistä hetkistä nauttii, vaikka maaotteluviikon jälkeen on kyllä aika puhki, avasi Heliövaara.

Heliövaara pelaa nyt jo 21. kertaa Suomen riveissä Davis Cupissa. Suomalaispelaaja korostaa maaotteluiden tarjoamia oppeja.

– Davis Cupiin kuuluvat niin voitot kuin tappiot. Voiton tuomat tunteet ovat niitä parhaita, mutta jollain tasolla ne katkerat tappiot ovat myös yhtälailla arvokkaita.  Tappioista olen myös oppinut ja päässyt todella syvälle sisimpääni.

Heliövaara nostaa hienoimmiksi maaottelumuistoikseen kuusi pelaamaansa viidettä ottelua, eli maaottelun ratkaisevaa hetkeä. Nämä ovat olleet 2019 (vs. Itävalta), 2018 (vs. Tunisia), 2017 (vs. Madagaskar), 2016 (vs. Tanska), 2013 (vs. Bulgaria) ja 2012 (vs. Romania).

– Tuo lukema on aika ainutlaatuinen määrä. Nämä ratkaisumatsit ovat ihan parhaimpia muistojani mitä tenniksestä on.

Viimeisten vuosien kokemukset Espoo Metro Areenassa ovat myös Heliövaaran listalla korkealla.

– Metro Areenan tapahtumat ovat olleet upeita tunnelmaltaan. Näin ovat myös kertoneet katsojat minulle ja jotkut ovat alkaneet seurata näiden otteluiden jälkeen uraani tarkemmin. Lisäksi eksoottisissa vieraspeleissä on oma tunnelmansa; hyviä kokemuksia on esimerkiksi Egyptistä, Tunisiasta ja Bulgariasta.

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa Uuden-Seelannin kotikentällään Espoo Metro Areenassa 16.-17.9. Ottelun panoksena on paikka Davis Cup Qualifiers -tasolla, eli voitolla Suomi pääsisi uudestaan tavoittelemaan paikkaa maailman parhaiden maiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen alkuvuonna 2023.

Perjantaina ottelut alkavat klo 18.00 ja lauantaina klo 14.00. Perjantaina pelataan kaksi kaksinpeliä ja lauantaina on luvassa nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä.

LIPUNMYYNTI
TAPAHTUMAN INFOSIVU

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori avaa maaottelun… →