Heliövaara turnausvoiton myötä maailmanlistalla TOP10 – ”Onhan tämä upea fiilis aloittaa vuosi turnausvoitolla”

8.1.2023  |  07:00  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool avasivat kautensa täydellisesti. Turnausvoitto nostaa 33-vuotiaan suomalaistähden jo nelinpelin maailmanlistalla kymmenen parhaan joukkoon.

Kolmanneksi sijoitetut Heliövaara (nelinpelin ATP-11) ja Glasspool (nelinpelin ATP-12) olivat napanneet kolme komeaa voittoa matkalla loppuotteluun ATP-turnauksessa Adelaidessa. Samoin olivat tehneet neljänneksi sijoitetut Jamie Murray (nelinpelin ATP-36) ja Michael Venus (nelinpelin ATP-16).

Suomalais-brittipari oli myös finaalivastustajiaan kovempia ja nappasi kolmannen yhteisen ATP-turnausvoittonsa erin 6-3, 7-6(3). Yhteensä Heliövaara on voittanut nyt neljä ATP-turnausta ja ollut kuudesti finalistina.

”Onhan tämä upea fiilis aloittaa vuosi turnausvoitolla ja samalla pistää TOP10 rikki. Ei sitä voi enempää hirveästi pyytää”, kommentoi Heliövaara.

”Heti alusta alkaen olimme tosi terävänä liikkeellä. Erityisesti ensimmäisessä erässä olimme vastustajien jokaisessa syöttövuorossa kiinni. Toinen erä oli selväsi tasaisempi, mutta syötimme niin hyvin ettei heilläkään ollut mahdollisuuksia. Oli todella luottavainen olo, että vaikka menisi tie-breikkiin, niin ottelun voittaisimme. Lloyd pelasi todella hyvän ottelun ja itsekin onnistuin tiukoissa paikoissa, joten ansaittu turnausvoitto.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kauas on edennyt ja korkealle päässyt Heliövaara, joka jo kertaalleen lopetti uransa. Takaisin kannatti tulla, sillä nyt helsinkiläinen on maailman ehdotonta eliittiä.

”Tämän vuoden iso tavoite on voittaa niitä isoja kisoja. Tämä oli rumasti sanottuna hyvää harjoittelua voittaa ATP250; meidän tavoitteemme ovat isoimmissa kisoissa. Toivottavasti pystymme pelaamaan samalla tavalla myös jatkossa ja eiköhän sieltä niitä isompiakin voittoja tule.”

ATP250 | ADELAIDE

Heliövaara/Glasspool pelaavat ensi viikolla toisen turnauksen Adelaidessa ennen Australian avoimia. Kaksikko on neljänneksi sijoitettuina suoraan toisella kierroksella. Adelaidessa on myös Emil Ruusuvuori, joka kohtaa ensimmäisellä kierroksella karsijan.

Australian avointen karsinnat alkavat myös jo ensi viikolla. Karsinnassa on mukana Otto Virtanen. Lue ennakko täältä.

Heliövaara, Ruusuvuori ja Virtanen tähdittävät Suomea myös MM-karsinnassa Espoo Metro Areenassa 4.-5.2.2023.