Heliövaara/Niklas-Salminen turnausvoittoon Australiassa

3.11.2019  |  09:03  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen juhlivat ATP Challenger -turnausvoittoa Australiassa. Suomalaiskaksikko pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä ulkomailla ATP Challenger -tasolla ja saman tien tuloksena oli turnausvoitto. Kyseessä on myös Niklas-Salmisen uran ensimmäinen Challenger-titteli.

Sijoittamaton suomalaispari eteni loppuotteluun ilman erätappioita. Puolivälierässä he voittivat Sanchai Ratiwatanan ja Yosuke Watanukin 6-3, 6-4 ja perjantaisessa välierässä kolmanneksi sijoitetun Brydan Kleinin ja Scott Puodziunasin 7-5, 6-4. Sunnuntaisessa finaalissa oli verkon toisella puolella ennakkoon turnauksen kovin pari filippiiniläinen Ruben Gonzales ja yhdysvaltalainen Evan King. Myöskään Gonzales/King ei ollut hävinnyt erääkään matkalla finaaliin.

Puuskittaisessa tuulessa pelatun finaalin avauserässä ratkaisu nähtiin loppuvaiheilla, kun suomalaiskaksikko nappasi murron ja aiheutti näin kärkisijoitetulle parille turnauksen ensimmäisen erätappion. Toisessa erässä Gonzales/King otti puolestaan tilanteen haltuunsa. Heliövaara/Niklas-Salminen kipusi murtojen takaa tasoihin ja pääsi myös ottelupalloihin käsiki tilanteessa 6-5. Ykkössijoitettu pari kuitenkin selvitti nämä ja siirsi ratkaisun kolmanteen erään. Molemmat parit kärsivät siis ensimmäiset erätappionsa. Ratkaisevassa erässä olivat suomalaiset heti alusta alkaen terävämpiä, minkä johdosta he pääsivät tuulettamaan ensimmäistä yhteistä ATP Challenger -titteliään erin 6-4, 6-7(4), 10-7.

– Toisessa erässä olimme kahdesti murrolla perässä, mutta taistelimme molemmilla kerroilla takaisin mukaan pelastaen yhden eräpallon 4-5 -tilanteessa. Meillä puolestaan oli omat mahdollisuutemme 6-5 -tilanteessa mutta emme saaneet käytettyä yhtään kolmesta ottelupallostamme, vaikka pari hyvää rallia saimmekin aikaiseksi. Sitten kolmannessa erässä olimme oikeastaan koko ajan johdossa ja pari terävää lentolyöntiä sekä muutama tosi hyvä palautus toivat lopulta voiton. Henkisesti koko matsi oli todella tasaista peliä, vaikka pelitaso molemmin puolin hieman aaltoili ansaitsimme kyllä lopulta voiton, kommentoi Heliövaara.

TULOKSET: ATP CHALLENGER 80 | AUSTRALIA

Heliövaara ja Niklas-Salminen olivat voittaneet ITF-tasolla yhteensä kuusi nelinpeliä ja nyt tuli ensimmäinen yhteinen Challenger-voitto. Heliövaaralle turnausvoitto on ATP Challenger -tasolla uran kuudes ja kauden kolmas. Niklas-Salmiselle tämä oli puolestaan uran ensimmäinen ATP Challenger -turnausvoitto.

– Tosi hieno fiilis. Vielä saada ensimmäinen Challenger-turnausvoitto toisen suomalaisen ja hyvän kaverin kanssa, niin se tekee siitä vielä huikeampaa. Challengerin voittaminen on ollut tavoitteena, kun pari kertaa oluut semifinaalissa ja kerran finaalissa Tampereella sekä olemme voittaneet Harrin kanssa suvereenisti ITF-turnauksia. Turnausvoitto tuo paljon potkua tuleviin kisoihin myös kaksinpeliin, kertoi Niklas-Salminen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikovalle vuoden kolmas… →