Heliövaara-Leskinen ja Kosonen-Ruusuvuori miesten SM-välieriin

19.12.2014  |  15:30

Kärkisijoitetut joutuivat taipumaan yleisten luokkien SM-kisojen miesten kaksinpelin puolivälierissä Jarkko Nieminen Areenalla Turussa perjantaina.
Ykkössijoítettu TaTS:n Lauri Kiiski oli jo toisella kierroksella tiukoilla HVS:n Alex Hedmanin kanssa, mutta rutisti kolmannen erän voitokseen 7-5. Myös puolivälieräottelusta tuli kolmieräinen. HVS:n Harri Heliövaara vei ensimmäisen erän 6-2, mutta Kiiski nousi tappioasemasta vieden toisen erän 6-3. Kolmannen erän  Heliövaara vei vakuuttavasti 6-1.

Välierissä Heliövaara kohtaa joululomalle University of North Carolinasta tulleen HVS:n Santtu Leskisen. Tämä oli pienissä vaikeuksissa ensimmäisellä kierroksella HVS:n Julius Kaverisen kanssa, mutta vei ratkaisevan erän 6-4. Toisella kierroksella Leskinen kukisti nelossijoitetun HVS:n Panu Virtasen suoraan kahdessa erässä vain neljä peliä menettäen. Puolivälieräottelusta HyTS:n Verneri Tuomea vastaan tuli vieläkin tasaväkisempi kuin Kaverinen-ottelusta, mutta senkin Leskinen ratkaisi kolmannessa erässä edukseen luvuin 6-4.

Kakkossijoitettu, Georgia Southern Universityssä tennisstipendillä opiskeleva HVS:n Ristomatti Lanne oli toisella kierroksella ahtaalla TVS:ssa valmentajana toimivan, ex-ammattilaisen Ville Liukon kanssa, mutta selvitti tiensä kolmessa erässä puolivälieriin. Siinä hän kohtasi 15-vuotiaan HVS:n Emil Ruusuvuoren, joka oli ensimmäisellä kierroksella voittanut 6.sijoitetun ÅLK:n Dennis Kazistovin ja toisella kierroksella nousi vaikeuksien kautta voittoon: TaTS:n valmentaja Tero Vilen kukistui ratkaisevassa erässä 7-6. Puolivälierissä Lanne voitti ensimmäisen erän 6-2, mutta Ruusuvuori käänsi ottelun edukseen viemällä seuraavat erät 6-1, 6-3.

Välierissä Ruusuvuori kohtaa 5.sijoitetun Smashin Mika Kososen, joka ei ole pelaamissaan kolmessa ottelussa ole menettänyt erääkään. Puolivälierissä hän voitti 3.sijoitetun Concordia Collegessa New Yorkissa opiskelevan KTS:n Juuso Ojasen 6-4, 6-2.