Heliövaara korvaa Henri Kontisen Davis Cupissa

6.5.2010  |  12:28

 

Torstaiaamupäivänä julkistettiin Etelä-Afrikan ja Suomen Davis Cup-ottelun ottelu- ja nelinpeliparit sekä arvottiin, millä ottelulla perjantaina Pretoriassa aloitetaan.
Suomen kapteeni Kim Tiilikainen pudotti uutispommin nimeämällä Suomen kaksinpelaajiksi Jarkko Niemisen ja Harri Heliövaaran. Odotettu kakkonen, Henri Kontinen, on sivussa ainakin perjantaisesta aloituksesta, sillä hän nyrjäytti nilkkansa maanantaina kuntosalissa.
-Henri ei ainakaan vielä ole 100-prosenttisessa kunnossa, totesi Tiilikainen. – Meillä on tästä huolimatta iskukykyinen joukkue.
-Katsotaan nyt, päivä kerrallaan, totesi Henri nilkkansa tilasta.
Harri Heliövaara on tätä ennen pelannut Davis Cupissa kaksinpelin Luxemburg-ottelussa Hangossa ja nelinpelin Monaco-ottelussa Naantalissa.
-Olen innoissani tästä mahdollisuudesta ja yritän paikata Henkkaa, sanoi puolestaan Harri Heliövaara, joka teki mainion neljän kisan kiertueen huhtikuussa Etelä-Koreaan.
-Etelä-Koreassa oli jokseenkin samanlaiset alustat, täällä pomppu on hieman korkeampi ja se sopii minulle hyvin.
Etelä-Afrikan kaksinpelaajat ovat Izak van der Merwe ja Rik de Voest. Joukkueen kapteeni John-Laffnie de Jager oli koko alkuviikon korostanut paikallisessa mediassa Henri Kontisen vaarallisuutta ja hänen voittamiseensa löytyvien keinojen merkitystä.
-Loukkaantumiset ovat aina ikäviä, hän totesi tietäen, että joukkueensa ykkösellä, Izak van der Merwella on ollut viime aikoina ongelmia selän kanssa.
-Jarkolla on varmasti paljon paineita nyt. Suomi odottaa häneltä kolmea voittoa, sanoi kokenut ex-ammattilainen ja kapteeni de Jager.
-Jos Etelä-Afrikka johtaisi 2-0, en yhtään hämmästyisi, jos Kontinen ilmestyisikin kentälle, sanoi de Jager eteläafrikkalaiselle medialle.
Davis Cupin säännöt sallivat pelaajien vaihtamisen tuntia ennen otteluiden alkua.
Etelä-Afrikan ja Suomen ottelu on Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmän toisen kierroksen ottelu. Sen voittaja pääsee maailmanlohkon karsintoihin, jotka pelataan 17.-19.9.

Ottelujärjestys
Pe 7.5.
klo 11 Izak van der Merwe – Harri Heliövaara, jonka jälkeen
Rik de Voest – Jarkko Nieminen
La 8.5.
klo 13 Wesley Moodie/Rik de Voest – Harri Heliövaara/Jarkko Nieminen
Su 9.5.
klo 11 Izak van der Merwe – Jarkko Nieminen, jonka jälkeen
Rik de Voest – Harri Heliövaara

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Pohjoismaiden mestaruuskilpailut… →