DC-kapteenien tunnelmat Pretoriasta

5.5.2010  |  14:32

 

Suomen DC-joukkue Jarkko Nieminen, Henri Kontinen, Timo Nieminen ja Harri Heliövaara on sateisen viikonlopun ja alkuviikon jälkeen päässyt harjoittelemaan Groenkloofin tenniskeskuksen keskuskentällä Pretoriassa perjantaina käynnistyvää Eurooppa/Afrikan I ryhmän toisen kierroksen ottelua varten.
Ottelu pelataan asfalttikentällä, korkeassa ilmanalassa, 1800 metrissä.
Kenttä on uudelleen pinnoitettu viikko sitten.
-Se on varsin karhea, totesi Suomen kapteeni Kim Tiilikainen. – Pinnoitus on jäänyt epätasaiseksi, joistain kohdin pomppu on korkea, toisista kohdin hyvin matala. Tämä on tietysti sama kummallekin joukkueelle.
Korkea ilma-ala ei ole Suomen pelaajille tuottanut vaikeuksia.
-Hyvin olemme sopeutuneet, vahvisti Tiilikainen. – Pallo lentää kyllä täällä ja se pitää ottaa huomioon.
-Uskon, että korkeasta ilmanalasta on apua joukkueelleni, totesi kotijoukkueen, Etelä-Afrikan kapteeni John-Laffnie de Jager. – Izak van der Merwe eteni vastaavissa olossa äskettäin Soweto Openissa finaaliin.
-Ottelusta tulee todella tiukka, sillä Suomella on vahva joukkue, uskoi de Jager. -Jarkko Nieminen on ollut top 20 pelaaja ja edelleen 50-60 parhaan joukossa maailmassa. Erityisesti meidän tulee olla varuillamme Henri Kontisen suhteen. Kun kohtasimme Helsingissä kaksi vuotta sitten, hän oli nuori ja teki vasta debyyttinsä Davis Cupissa. Hän on edennyt huimasti, pelaa aggressiivisesti ja on ratkaissut Davis Cup-otteluita eduksenne.
Etelä-Afrikka lähtee Suomi otteluun ilman rankingykköstään Kevin Andersonia (ATP 88).
-Kevin rakastaa pelata Davis Cupissa, mutta hän haluaa nyt panostaa uraansa ja keskittyä tuleviin Ranskan avoimiin. Hän ei halunnut tehdä pitkää matkaa Etelä-Afrikkaan ja sopeutua viikoksi koville kentille vain palatakseen saman tien massalle, totesi de Jager kauniisti.
Anderson on Australian avointen jälkeen pelannut vain USA:ssa, hän voitti ATP Challenger-kisan huhtikuun puolivälissä Baton Rougessa.
Etelä-Afrikan ykkösenä pelaa pretorialainen Izak van der Merwe, jolla on ollut ongelmia selkänsä kanssa. Groenkloofin ”sentterillä” miehen on lähinnä nähty harjoittelevan palautuksia.
-Toivon, että Izakin selkä kestää, huokasi de Jager.
Etelä-Afrikan kakkosena pelaa Rik de Voest, joka maaliskuussa voitti Rimouskissa Kanadassa ATP Challenger-turnauksen.
-Rik pelaa Wesley Moodien kanssa nelinpelin, vahvisti de Jager. – Kumpikin on kokenut nelinpelaaja, Wesley ATP-nelinpelirankingissa sijalla 9 ja Rik sijalla 81. Heiltä odotan positiivista tulosta.
Moodien parina vuosia pelanneen Jeff Coetzeen nelinpeliranking on pudonnut sijalle 86 eikä hänellä ole kaksinpelirankingia.
-Jeff haluaa nostaa nelinpelirankingiaan ja päästä isoihin kisoihin. Siksi hän jäi joukkueesta, totesi de Jager.
Neljäs peluri Etelä-Afrikan joukkueessa on Raven Klaasen (ATP 411).
Torstaina klo 10 paikallista aikaa kapteenit ilmoittavat kaksinpelaajansa sekä nelinpeliparin ja samalla arvotaan, millä ottelulla aloitetaan perjantaina klo 10. Joukkueiden ykköset kohtaavat toisen joukkueen kakkosen.

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara korvaa Henri… →