Heliövaara kolmanteen peräkkäiseen finaaliin Challenger-tasolla

16.10.2020  |  13:27  |  Raportit

Kuva: Lisboa Belém Open

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-128) ja Zdenek Kolar (ATP-227) ovat edenneet Portossa, Portugalissa pelattavan haastajatason turnauksen loppuotteluun. Kaksikko voitti välierissä tänään perjantaina Chun-hsin Tseng (ATP-284)/Kacper Zuk (ATP-282) parin lukemin 4-6 6-1 10-7.

Ottelun ensimmäisessä erässä suomalais-tsekki pari ei esittänyt parastaan. Sen sijaan varasijalta pääsarjaan mukaan päässeet Tseng ja Zuk hyödynsivät omat mahdollisuutensa ja onnistuivat voittamaan ensimmäisen erän yhden syötönmurron turvin lukemin 6-4.

Toisesta erästä lähtien nähtiin kuitenkin terävämpi kaksikko verkon toisella puolella. Heliövaara ja Kolar nostivat pelitasoaan, johon taipeilainen Tseng ja puolalainen Zuk eivät enää pystyneet vastaamaan. Toisen erän 1-1 tilanteen jälkeen Heliövaara/Kolar voitti viisi peliä putkeen ja samalla koko toisen erän.

Finaalipaikka ratkaistiin ottelu tie breakissä. Heliövaara ja Kolar siirtyivät heti alussa mini breikillä johtoon, eikä suomalais-tsekki duo enää luovuttanut johtoasemaa. Tie breakissä Heliövaaralta nähtiin muutamia hienoja väliintuloja verkolta. Lopulta ottelu ratkesi vastustajan pitkäksi lyötyyn kämmenlyöntiin. Loppulukemat olivat Heliövaara/Kolar parin eduksi 4-6 6-1 10-7.

Lauantaina pelattavassa finaalissa Heliövaaraa ja Kolaria vastaan asettuu Roberto Cid Subervi (ATP-220) ja Goncalo Oliveira (ATP-285). Lauantain otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.