Heliövaara ja Orpana voittajiksi Finnish Tourilla

27.8.2017  |  22:25

Aulanko Cup -kiertopalkinnon voittanut Harri Heliövaara (vas.) ja Max Wennäkoski olivat viikonlopun kaksi parasta Hämeenlinnassa. Kuva: Raine Jussila.

Viikonloppuna Hämeenlinnassa ja Lahdessa pelattu kauden viides Finnish Tour -osakilpailu tarjosi kosolti kotimaista huipputennistä loppukesän kunniaksi.

Aulangon massakentillä Hämeenlinnassa käyty miesten osakilpailu oli lopulta yhden miehen näytös. Kaavion ykköseksi sijoitettu Harri Heliövaara ei antanut muille armoa, vaan korjasi voiton vakuuttavalla esityksellä. Jotain Heliövaaran, 28, ylivoimasta kertoo se, että hän hävisi neljässä pelaamassaan ottelussa yhteensä vain yhdeksän peliä.

Loppuottelussakaan kokeneen Heliövaaran (Sata-Tennis) tahti ei hiipunut, sillä kakkoseksi sijoitettu GVLK:n Max Wennäkoski kaatui tunnin kamppailun jälkeen lukemin 6-0, 6-2.

Heliövaara kuittasi voitostaan 2000 euron palkintosumman lisäksi vuodesta 1958 lähtien jaetun Aulanko Cup -kiertopalkinnon vuodeksi itselleen.

Miesten kaavio ja tulokset

Oona Orpana turnausvoittoon Lahdessa

Naisten kauden viides Finnish Tour -osakilpailu pelattiin viikonloppuna Lahden Kisapuistossa. Siinä missä kokemus oli miesten puolella valttia, oli nuoruuden into naisten osalta menestyksen salaisuus.

Turnausvoiton nappasi HVS-Tenniksen Oona Orpana, joka kukisti loppuottelussa TaTS:n Mariella Minetin. Kolmanneksi sijoitetun Orpanan, 16, voittolukemat nelossijoitettua Minettiä, 18, vastaan kirjattiin 6-1, 6-3.

Oona Orpana (vas.) ja Mariella Minetti kohtasivat naisten loppuottelussa Lahden Kisapuistossa.
Kuva: Ismo Räty.