Heliövaara ja Hietaranta TEHO Sport Finnish Tourin avauskilpailun voittoihin

31.3.2019  |  17:12  |  Raportit

Jyväskylän Tennisseura isännöi vuoden ensimmäistä TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailua viikonloppuna. Harri Heliövaara (Sata) ja Laura Hietaranta (HVS) juhlivat avausturnauksen voittoja.

– Todella mukavasti sujuivat ottelut. Tapahtuma kiinnosti yleisöä – perjantaina ja lauantaina 50-henkinen pääkatsomo oli aikalailla täysi koko ajan ja parhaillaan hallilla oli noin 100 henkilöä paikalla. Parhaimmillaan katsojia oli myös jonoksi asti. Kiitokset pelaajille ja yleisölle, tiivisti kilpailunjohtaja Ilkka Nyman turnauksen.

Heliövaara hallitsi miesten turnauksen tapahtumia

Miesten avausosakilpailu pelattiin  täyden kaavion, 32 pelaajaa, voimin. Turnauksen kärkisijoitetut pelaajat olivat pääosin vahvoilla. Lauantain puolivälieristä tiensä välieriin selvittivät odotetusti ykköseksi sijoitettu Harri Heliövaara (Sata), toiseksi sijoitettu Lauri Kiiski (TaTS) ja kolmanneksi sijoitettu Ville-Petteri Ahti (Smash-Kotka). Kotiyleisön suosikin neljänneksi sijoitetun Masi Sarpolan (JTS) taival taittui seitsemänneksi sijoitetun Leevi Säätelän (Smash-Kotka) käsittelyssä puolivälierissä.

Välierissä ykköseksi sijoitettu Heliövaara piti ohjakset hallussaan Säätelää vastaan ja voitti erin 6-2, 6-3. Alakaavion välierässä kolmanneksi sijoitettu Ahti kukisti Kiiskin 7-6, 6-2.

Ville-Petteri Ahti

Molemmat pelaajat olivat edenneet loppuotteluun ilman erätappioita. 29-vuotias Heliövaara lähti otteluun ennakkosuosikkina johtaen 23-vuotiasta Ahtia keskinäisissä kohtaamisissa 7-2. Heliövaara aloitti ottelun vahvasti karaten nopeasti 5-0 johtoon. Tässä vaiheessa Ahti pääsi paremmin peliin kiinni ja jyväskyläläinen yleisö pääsikin nauttimaan korkeatasoisesta tenniksestä. Heliövaara onnistui viemään ensimmäisen erän lopulta 6-3 ja karkasi lopulta vakuuttavaan turnausvoittoon vieden toisen erän puhtaasti 6-0.

– Aina on makeata voittaa! Lähdin turnaukseen ykkössijoitettuna ja sillä mielialalla halusin myös päättää turnauksen. Pelasin hyvin läpi turnauksen, varsinkin syöttötyöskentelyni oli vahvaa ja teki tarvittavan eron vastustajiini. Tämä oli ensimmäinen kerta sisäkentillä Jyväskylässä minulle – mukavaa oli pelata ja yleisöä oli hienosti paikalla läpi viikonlopun, kertoi tyytyväinen Heliövaara.

Ville-Petteri Ahti ja Harri Heliövaara

Turnausvoitosta Heliövaara kuittasi 2000 euroa ja Ahti finaalipaikasta 1000 euroa palkintorahaa. Seuraavaksi Heliövaara suunnitteli suuntaavansa ATP Challenger -tason turnauksiin Italiaan ja Tunisiaan.

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Hietaranta uran ensimmäiseen Finnish Tour -osakilpailuvoittoon

Naisten pääsarja pelattiin 11 pelaajan voimin. Neljästä kärkisijoitetusta pelaajasta kolme selviytyi välieriin, kun toiseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK), kolmanneksi sijoitettu Emma Eerola (TaTS) ja neljänneksi sijoitettu Venla Ahti (Smash-Kotka) olivat voittoisia. Yksi yllätys nähtiin sijoittamattoman Laura Hietarannan (HVS) toimesta – Hietaranta tiputti puolivälierissä ykköseksi sijoitetun Mariella Minettin (TaTS).

Laura Hietaranta

Välierissä viime vuoden Finnish Tourin kokonaiskilpailun voittanut Vehviläinen jatkoi vahvojen peruslyöntiensä turvin loppuotteluun kukistaen Ahdin 6-0, 6-4. Hietaranta puolestaan jatkoi yllätyksiään voittamalla hallitsevan sisäkenttien Suomen mestarin Eerolan 6-3, 6-0.

Liisa Vehviläinen

17-vuotias Vehviläinen eikä 15-vuotias Hietaranta hävinnyt erääkään matkalla finaaliin. Kahden varsin samantyylisen pelitavan omaavan pelaajan kohtaamisesta oli lupa odottaa jännittävää. Jyväskylän Tenniskeskuksen yleisö saikin todistaa vahvaa liikkumista ja kovia kämmenlyöntejä puolin ja toisin. Tasaisen kamppailun voittoa pääsi juhlimaan Hietaranta eräluvuin 6-4, 6-3.

– Hyvin kulki ottelut täällä Jyväskylässä – onnistuin pelaamaan tasaisesti kaikissa otteluissa ja varsinkin finaalissa. Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen Finnish Tour -osakilpailuvoittoon. Seuraavaksi treeniä ja Fed Cup -kotiturnaus Talissa, kommentoi Hietaranta.

Liisa Vehviläinen ja Laura Hietaranta

Finnish Tourin turnausvoitto on Hietarannan uran ensimmäinen. Voitostaan Hietaranta pokkasi 1000 euroa ja Vehviläinen finaalipaikasta 500 euroa palkintorahaa.

TULOKSET

Seuraava TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailu Vaasassa 26.-28.4.

TEHO Sport Finnish Tour jatkuu huhtikuun lopulla Vaasassa 26.-28.4. Ilmoittautuminen turnaukseen päättyy 21.4. Ilmoittautumaan pääset täältä.

Seuraava uutinen: MLK firade sitt… →