Heliövaara/Glasspool unohtumaton turnaus päättyi puolivälieriin

13.5.2022  |  16:47  |  Raportit

Kuva: Peter Staples, ATP

Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin ikimuistoinen Rooman reissu päättyi puolivälieriin.

Elokuva-ainesta. Sitä on Heliövaaran ja Glasspoolin kuluneet kolme päivää. Varasijalta mukaan pääsarjaan (lue lisää), maailman ykkösparin voittaminen ja lopulta yltäminen kahdeksan parhaan joukkoon.

Perjantaisessa puolivälierässä suomalais-brittiläispari sai vastaansa niin ikään sijoittamattomat yhdysvaltalaisen John Isnerin ja argentiinalaisen Diego Schwartzmanin. Ennakkoon oli jo tiedossa, että vastustajien pelityyleissä on suuri kontrasti jo pelkkien fyysisten erojen johdosta – Isner on 208 senttimetriä pitkä, kun taas Schwartzman 38 senttiä lyhyempi.

Ottelun avauserä alkoi ennakko-odotusten mukaisesti, eli vahvojen syöttövuorojen kautta. Erän kahdeksannessa pelissä Heliövaaralle tuli heikompi syöttövuoro, joka päättyi ensimmäiseen murtoon. Murron turvin Isner syötti erän heille luvuin 6-3.

Toisen erän alkuun Isner/Schwartzman pidensivät voitettujen pelien putkensa jo viiteen murtamalla Glasspoolin syöttövuoron ja pitämällä jälleen yhdysvaltalaisen syöttökoneen vuoron. Heliövaaran vahva syöttötyöskentely katkaisi putken ja kavensi tilanteen 1-2. Ottelussa nähtiin vielä lukuisia komeita suorituksia, mukaan lukien Heliövaaran ”kunkkustoppari” verkolta. Kuitenkin yhdysvaltalais-argentiinalaispari piti tilanteen hallussaan ja mursivat toistamiseen Glasspoolin syötön, mikä johdatti heidät lopulta voittoon 6-3, 6-2.

– Ensimmäisenä on mielessä pettymys. Jotenkin omituinen peli. Omat volleyt ja takakenttäpeli tuntuivat paremmalta kuin en tiedä milloin viimeksi. Ensimmäisessä erässä minulta yksi huono syöttövuoro ja toisessa Lloydilta kaksi. Siinä se ottelu sitten oli. On myös sanottava, että vastapuolella osattiin pelata aika hyvää tennistä, kommentoi Heliövaara.

– Kokonaisuutena oli aikamoinen viikko. Ei olisi tiistai-iltana uskonut, että tästä viikosta tulee yksi urani suurimmista raha- ja pistepoteista. Lisää näitä.

ATP MASTERS 1000 | ROOMA

Heliövaara/Glasspool pelaa ensi viikolla Geneven ATP250-turnauksessa, mukana on myös Emil Ruusuvuori kaksinpelissä. Geneven turnauksen jälkeen on vuorossa vuoden toinen Grand Slam -turnaus Ranskan avoimet. Ranskan avointen karsinnoissa on ensi viikolla mukana Anastasia Kulikova.

Jaa:

Seuraava uutinen: Parmas/Ilves senioreiden MM-hopealle… →