Heliövaara/Glasspool turnausvoittoon, uusi ennätysranking suomalaispelaajalle – ”Koko kausi on ollut hurja”

27.11.2021  |  18:28  |  Raportit

Harri Heliövaara, 32, ja Lloyd Glasspool, 28, päättivät ammattilaiskautensa parhaalla mahdollisella tavalla voittamalla ATP Challenger -turnauksen Italiassa. Heliövaara nousee turnausvoiton myötä uuteen ennätysrankingiinsa 63.

Ykköseksi sijoitettu suomalais-brittiläispari kohtasi loppuottelussa toiseksi sijoitetun duon Andrea Vavassori (ITA)/David Vega Hernandez (ESP). Sade häiritsi ulkoturnausta läpi viikon ja loppuottelukin pelattiin sisäolosuhteissa. Heliövaara/Glasspool hallitsivat tilanteen erinomaisesti ja voittivat finaalin vakuuttavasti 6-3, 6-0. Ylivoimaisesta esityksestä kertovat lukemat ja ottelun kesto 49 minuuttia.

– Hieno fiilis on päättää tämä kausi kisavoittoon. On sanottava, että tänään Lloyd pelasi lähes täydellisen ottelun. Hän ei missannut mitään, varsinkin toinen erä oli ihan yhtä maalia – Lloyd pisti kaiken kenttään ja läpi. Kuten olen aiemmin sanonut on meillä loistava tiimikemia ja on hienoa saada siitä tällaisia palkintoja, kommentoi Heliövaara.

Turnausvoitto oli Heliövaaran läpimurtovuoden kuudes – voitoista kaksi tuli ATP-turnauksissa ja neljä haastajakiertueella. Vakiopari Glasspoolin kanssa turnausvoittoa tuuletettiin Marseillen ATP-kisassa ja kolmesti Challenger-kiertueella.

– Koko kausi on ollut hurja. Ranking lähentelee jo 60 ja turnausvoittoja on tullut niin ATP-kiertueelta kuin näistä Challengereista. Yläkanttiin meni kausi, mutta miksei jatkettaisi positiivista suuntausta myös tulevinakin vuosina.

Heliövaara ja Glasspool suuntaavat seuraavaksi Suomeen harjoittelemaan. Kaksikko nähdään myös TEHO Sport Tennisliigan otteluissa Sata-Tenniksen riveissä 4.-5.12.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →