Heliövaara/Glasspool taipuivat tiukkojen vaiheiden jälkeen Montpellierin finaalissa – ”Senteistä se oli kiinni”

6.2.2022  |  16:13  |  Raportit

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-64) ja Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-77) kokivat tappion Montpellierin ATP250-turnauksen finaalissa. Pierre-Hugues Herbert (nelinpelin ATP-9)/Nicolas Mahut (nelinpelin ATP-5) juhlivat mestaruutta Ranskassa lukemin 4-6, 7-6(3), 12-10. Montpellierin finaali oli Heliövaaralle uran kolmas ATP-tasolla. Kaksi ensimmäistä finaalia olivat päättyneet suomalaisen turnausvoittoihin.

Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä. Molemmat parit pitivät ripeässä tahdissa syöttövuorojaan ja pelasivat varmaa peliä. Ottelun ensimmäiset murtopallot ja samalla eräpallot nähtiin vasta 10. pelissä Herbertin syöttövuorossa tilanteessa 5-4. Suomalais-brittiläinen pari käytti heti mahdollisuutensa ja vei ensimmäisen erän nimiinsä 6-4 Heliövaaran viimeistellessä piste verkolta.

Viisi Grand Slam -mestaruutta voittanut ranskalaispari ei kuitenkaan lannistunut erätappiosta. Herbert/Mahut pari nappasivat toisen erän ensimmäisen syötönmurron ja siirtyivät 3-2 johtoon. Kotiyleisön edessä pelanneet ranskalaiset näyttivät jo menevän vakuuttavasti kohti erävoittoa, mutta Heliövaara ja Glasspool hyödynsivät ranskalaisparin notkahduksen ja tasoittivat tilanteen 5-5. Lopulta erä ratkaistiin katkaisupelissä, jossa kokeneet Herbert/Mahut eivät enää erehtyneet. Tie-breikin numerot kirjattiin lopulta 7-3 ranskalaisille.

Näin ollen Montpellierin mestaruus ratkaistiin ottelu tiebreikissä. Erot parien välillä olivat pienet. Molemmilla oli mahdollisuudet viedä ottelu ja mestaruus nimiinsä. Heliövaara/Glasspool parilla olikin yksi ottelupallo 10-9 tilanteessa ranskalaisparin syötössä. Herbert/Mahut eivät tilanteesta hetkahtaneet ja veivät kolme seuraavaa pistettä. Loppulukemat finaalissa kirjattiin 4-6, 7-6(3), 12-10 ranskalaisparille.

Tiukka tappio harmitti suomalaista:

-Oli hurjan tiukka finaali. Harmittaa – senteistä se oli kiinni. Tuntui, että ensimmäisessä erässä olimme parempia. Toisessa erässä puolestaan nousimme murron takaa tasoihin, mutta tie-break oli heikko. Kolmannessa erässä tuli uskomaton määrä minibreikkejä molemmille joukkueille. Olisi pitänyt käyttää omat mahdollisuudet. Pelattiin todella hyvä ottelu, mutta ihan viime hetkellä tuli muutama turha virhe. Tottakai vastustajat ovat älyttömän kovia ja ehkä se jossain aina näkyy, kommentoi Heliövaara tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Viikon kokonaispanokseen Heliövaara oli tyytyväinen ja siihen miten suomalais-brittiläinen pari pystyy pelaamaan yhdessä:

-Hyvä viikko kokonaisuudessaan. Kolme ensimmäistä ottelua olivat tosi hyviä ja tämäkin oli lähellä. Me pystytään Lloydin kanssa pelaamaan korkealla tasolla viikosta toiseen – mulla ei ole mitään epäilystä siitä, jatkoi suomalainen.

ATP 250 | RANSKA

Heliövaara nousee ranking-listalla ennätyslukemiin

Heliövaaran vahvat viimeaikaiset otteet kilpakentillä ovat nostaneet suomalaisen ranking-sijoitusta. Maanantaina julkaistavalla ranking-listalla suomalainen nousee jo sijalle 57. Se on Heliövaaran uusi ennätysranking.

-Uudet ennätysrankingit tulevat taas ja toivottavasti päästään jossain vaiheessa pelaamaan isompia kisoja sitä kautta. Oikeaan suuntaan ollaan menossa, ei kannata panikoida yhtä tappiota, päätti Heliövaara.

Seuraava uutinen: Ruusuvuorelle tiukka tappio… →