Heliövaara/Glasspool mestariksi Marseillessa – suomalaisen ensimmäinen ATP-titteli: ”Pää lyö nyt aika tyhjää, aivan uskomaton fiilis!”

14.3.2021  |  14:15  |  Raportit

Harri Heliövaara, 31, ja Lloyd Glasspool, 27, ovat voittaneet ATP250-turnauksen Ranskan Marseillessa. Turnausvoitto on Heliövaaran ensimmäinen ATP-kiertueella, tätä ennen suomalainen oli voittanut kymmenen ATP Challenger -turnausta.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-100) ja Glasspool (ATP-129) olivat edenneet loppuotteluun kolmen voiton turvin. Lauantaisessa välierässä he voittivat australialaisparin Matthew Ebden (ATP-75)/Matt Reid (ATP-108) 6-2, 6-3 ja tätä ennen puolivälierässä kaatui ykköseksi sijoitetut Ken (ATP-62) ja Neal Skupski (ATP-27) 2-6, 6-4, 10-8.

Sunnuntaisessa loppuottelussa olivat vastassa niin ikään sijoittamattomat 29-vuotiaat hollantilaiset David Pel (ATP-83) ja Sander Arends (ATP-89). Suomalais-brittiläisparin vahva meno jatkui myös loppuottelussa tuoden turnausvoiton erin 7-5, 7-6(4). Ottelu kesti yhden tunnin ja 26 minuuttia – Heliövaara/Glasspool ei kohdannut yhtään murtopalloa koko ottelussa.

– Pää lyö nyt aika tyhjää, aivan uskomaton fiilis! Aina haaveilee ja haluaa uskoa kisavoittoon ja nyt se sitten tuli korkeimmalla tasolla. Nyt olen voittanut korkeimman tason turnauksen ja sitä ei kukaan vie pois. Tämä oli kolmas ATP-kisa urallani ja pystyin tällaiseen suoritukseen. Nyt loksahti kaikki paikalleen ja se on uran suunnan kannalta loistava asia, kuvaili tyytyväinen Heliövaara.

– Syöttövuorojemme kannalta tämä oli meidän paras ottelumme Lloydin kanssa ikinä. Syöttöjemme tarkkuus ja taktiset valinnat osuivat kaikki kohdalleen. Onnistuimme myös palautuspelissä ja osaltani pelasin varmaan urani parhaimman ottelun ensimmäisten lentolyöntien suhteen, kertoi Heliövaara finaalista.

Kuva: ATP

Kysyttäessä loistavan vireen taustoista on Heliövaaralla selvä vastaus.

– Paljon on treenattu – treeni auttaa! Esimerkiksi täälläkin kävin todella myöhään treenaamassa syöttöä ja lentolyöntejä.

Olympialaisiin tähtäävä Heliövaara nousee turnausvoittonsa myötä nelinpelin maailmanlistalla sijalle 84. Ensi viikon Heliövaara on lomalla ja sitten hän katsoo mahdollisuuksien mukaan kisakalenteriaan. Heillä on tarkoitus Glasspoolin kanssa jatkaa yhdessä pelaamista, kuitenkaan seuraavaan kolmeen viikkoon eivät kalenterit osu yksiin.

ATP250, OPEN 13 PROVENCE | RANSKA

Ruusuvuori pääsarjaan Dubaissa – Kontinen myös turnauksessa

Emil Ruusuvuori (ATP-87) selvitti karsinnat ATP500-turnauksessa Dubaissa. Suomalainen voitti lauantaina Dimitar Kuzmatovin (ATP-269) 7-6(4), 4-6, 6-1 ja sunnuntaina karsintafinaalissa Viktor Troickin (ATP-196) 6-2, 6-2. Ruusuvuori ja Troicki ovat nyt kohdanneet toisensa neljästi kuluneen puolen vuoden aikana, suomalainen johtaa otteluita 3-1.

Ruusuvuori eteni ensimmäistä kertaa urallaan ATP500-turnauksen pääsarjaan. Pääsarjassa Ruusuvuori kohtaa Jordan Thompsonin (ATP-53).

– Tänään oli parempi ottelu Troickia vastaan kuin viimeksi. Lisäksi tänään pysyi fokus ja peli kasassa paremmin kuin eilen. Oli myös hyvä, että sain pidettyä ottelun lyhyenä näissä kuumissa olosuhteissa, kertoi Ruusuvuori.

Samassa turnauksessa on myös nelinpelissä Henri Kontinen. Kontisen parina on poikkeuksellisesti australialainen Jordan Thompson. He kohtaavat ensimmäisellä kierroksella saksalaiset Jan-Lennard Struff/Kevin Krawietz. Struff oli Kontisen pari viime kaudella.