Heliövaara ensimmäistä kertaa nelinpelin loppuotteluun ATP-tasolla

13.3.2021  |  20:13  |  Raportit

Harri Heliövaara, 31, ja brittiläinen Lloyd Glasspool, 27, ovat edenneet ATP250-turnauksen loppuotteluun Ranskan Marseillessa. Finaalipaikka on olympialaisiin paikkaa tavoittelevalle Heliövaaralle uran ensimmäinen ATP-kiertueella.

Sijoittamaton parivaljakko eteni finaaliin kukistamalla vakuuttavasti välierässä niin ikään sijoittamattomat australialaiset Matthew Ebden/Matt Reid 6-2, 6-3.

– Finaalipaikka antaa totta kai ihan huikeat fiilikset! Tänään matsi oli kuitenkin siinä mielessä vähän tavallisesta poikkeava, ettei toinen vastustajistamme Ebden ollut fyysisesti ihan täydessä iskussa kaksinpelissä tulleen vammansa takia, avasi tyytyväinen Heliövaara.

– Mutta ei voitto ikinä ottamatta tule, pelattiin kliinisellä suorituksella aussien usko voittoon tarpeeksi alas ja hoidettiin oma tontti kunnialla.

Loppuottelussa asettuvat vastaan 29-vuotiaat hollantilaiset David Pel ja Sander Arends. Finaaliparien nelinpelin maailmanlistasijoitukset ovat seuraavat: Heliövaara 100., Glasspool 129., Pel 83. ja Arends 89. Sunnuntaina klo 12.45 alkaen käytävässä ottelussa tulee toinen pareista tuulettamaan ensimmäistä ATP-turnausvoittoaan.

– Hollantilaispari on tuttu useamman vuoden takaa, mutta finaali on aina erityinen matsi. Hollantilaiset osaavat nelinpelitaktiikat ja erikoistilanteet tosi hyvin, mutta me olemme toivottavasti vahvempia syöttö- ja palautuspelissä. Joka tapauksessa kaikki peliin!

Uransa parhaimmassa vireessä oleva Heliövaara on kovassa nousussa nelinpelin maailmanlistalla. Vuoden 2017 syksyllä ei suomalaisella edes ollut nelinpelirankingia ja nyt finaalipaikan myötä se on jo 92 tai 93. Heliövaara on urallaan onnistunut voittamaan kymmenen turnausta ATP Challenger -kiertueella.

ATP250, OPEN 13 PROVENCE | RANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool mestariksi Marseillessa… →