Heliövaara/Glasspool loppuotteluun Tukholmassa – ”Pidimme energiaa yllä ja suoritettiin sitä mitä parhaiten osataan”

22.10.2022  |  22:06  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät jo kauden seitsemänteen loppuotteluunsa Tukholmassa. Haussa on kauden toinen turnausvoitto.

Kolmanneksi sijoitettu suomalais-brittiläispari kukisti välieräottelussaan sijoittamattomat Maxime Cressyn ja Albano Olivettin eräluvuin 7-5, 6-3.

– Oli siisti fiilis ja tunnelma keskuskentällä, upea määrä suomalaisia oli tullut kannustamaan. Ottelussa oli niin hyviä kuin huonoja juttuja, mutta onneksi hyviä oli paljon enemmän. Osoitimme, että meitä ei helposti henkisesti kaadeta. Pidimme energiaa yllä ja suoritettiin sitä mitä parhaiten osataan, kommentoi Heliövaara.

Sunnuntaisessa loppuottelussa klo 14.00 verkon toiselle puolelle asettuvat ykköseksi sijoitetut Jean-Julien Rojer/Marcelo Arevalo. Heliövaara ja Glasspool hävisivät finaalivastustajilleen tiukasti kahdessa erässä helmikuussa Dallasin loppuottelussa.

– Finaali tulee nopeasti vastaan ja itseasiassa treenasimme heidän kanssaan viime sunnuntaina täällä. Ammattimiehiä; he tulevat kovalla energialla, mutta niin tullaan mekin.

Suomalaisittain paras saavutus Tukholmassa on Henri Kontisen nelinpelin turnausvoitto 2019; Kontinen nosti pokaalin ylös yhdessä ranskalaisen Edouard Roger-Vasselinin kanssa. Jarkko Nieminen puolestaan ylsi kaksinpelin loppuotteluun kolmesti 2011, 2006 ja 2001.

Aiemmin illalla Emil Ruusuvuori hävisi kaksinpelin välierässä Stefanos Tsitsipasille (lue lisää). Ruusuvuori pelaa ensi viikolla Wienin ATP500-turnauksessa.

ATP250 | TUKHOLMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia Next Gen… →