Heliövaara/Glasspool kausi päättyi ATP Finaalien välieriin – ”Nämä on pienestä kiinni.”

19.11.2022  |  22:13  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kohtasivat kauden päättävän ATP Finaalien välierissä kroatialaisparin Nikola Mektic/Mate Pavic. Mektic/Pavic etenivät ATP Finaalien loppuotteluun 6-4, 6-7, 10-6.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin neljänneksi sijoitettujen kroatialaisten komennossa. Pari syötti sekä palautti vakuuttavasti ja kirjasi ottelun ensimmäisen syötönmurron heti kolmannessa pelissä Heliövaaran syöttäessä. Laadukkaat syötönpalautukset takasivat tarvittavat mahdollisuudet murtoon. Sen jälkeen erässä edettiin tasatahtiin ja 35 minuutin jälkeen kroatialaiset veivät avauserän 6-4. Heliövaaralla ja Glasspoolilla oli omat mahdollisuudet erässä sillä pari pääsi yrittämään syötönmurtoa kolmeen otteeseen.

Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä ja molemmat parit esiintyivät edukseen Torinon yleisön edessä. Vaikka mahdollisuuksia molemmilla pareilla oli, syötönmurtoja ei nähty ottelun toisessa erässä. Heliövaara/Glasspool pelasivat kuitenkin erinomaisen tie-breikin ja tasoittivat erät 7-4 voitolla katkaisupelistä. Erien ollessa tasan, finalistit ratkaistiin match tie-breikissä. Kroatialaispari nosti ratkaisuhetkillä tasoaan ja suomalais-brittiläinen pari puolestaan sortui muutamaan virheeseen. Mektic/Pavic pelasivat itsensä lopulta ATP Finaaleihin 10-6 voitolla kolmannessa erässä.

Parien kohtaaminen Torinossa oli kauden kolmas, joista Mektic ja Pavic onnistuivat voittamaan kaikki.

ATP FINALS | TORINO

Ottelun jälkeen Heliövaara oli luonnollisesti pettynyt tappioon.

– Harmittava tappio tuli tänään, ei siitä pääse mihinkään. Vastustajat olivat teräviä ja pelasivat hyvin. Oli odotettavissakin, että tiukoissa paikoissa heillä on aina kokemusta siitä miten niissä pelataan parhaalla tasolla, vaikka pystyttiin ajoittaa mätsäämään heidän tasoonsa. Muutama murtopallo jäi käyttämättä ja sitten kolmannessa erässä pari vähän epäonnistunutta suoritusta meiltä ja pari loistavaa suoritusta vastustajalta. Nämä on pienestä kiinni, kuvaili ottelua Heliövaara.

ATP Finaalit olivat Heliövaaran ja Glasspoolin kauden viimeinen turnaus. Suomalainen oli positiivisin mielen kaudesta ja odottaa jo ensi vuotta innoissaan.

– Tottakai edelleenkin pitää olla ylpeä siitä missä ollaan. Kausi päättyy positiivisissa fiiliksissä. Neljän joukossa finaaliturnauksessa ja ranking hurjasti eteenpäin. Pieni tauko on paikallaan, mutta kyllä tässä ensi vuotta odottaa vesi kielellä, summasi Heliövaara.

Jaa:

Seuraava uutinen: Machac ja Riedi… →