Heliövaara/Glasspool kärsivät niukan tappion Montrealissa – ”Nyt harmittaa todella, todella paljon”

12.8.2022  |  23:24  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät puolivälierässä Montrealin ATP Masters -turnauksessa.

Sijoittamattomat Heliövaara (nelinpelin ATP-27) ja Glasspool (ATP-33) pelaavat vasta toista kertaa Masters-turnauksessa. Edeltävällä kerralla he pääsivät varasijalta mukaan Roomassa, jossa he ylsivät lopulta puolivälieriin asti. Myös nyt tie oli vienyt kahdeksan parhaan joukkoon ja vastassa oli tuttu pari, tämän kauden eniten pisteitä keränneet,  turnauksen kolmanneksi sijoitetut Wesley Koolhof (ATP-4) ja Neal Skupski (ATP-5). Heliövaara/Glasspool kukisti heidät heinäkuun puolivälissä Hampurissa.

Heti ottelun avaussyöttövuorossa pääsivät Heliövaara/Glasspool hakemaan murtoa, mutta onnistumista ei vielä tullut. Se onnistuminen tuli lopulta erän seitsemännessä pelissä Skupskin syötössä, kun Heliövaara pääsi lähietäisyydeltä iskemään rystynsä läpi poikkikentän. Tuo murto piti erän loppuun asti, vaikka Koolhof/Skupski pääsi kolmeen murtopalloon kiinni Glasspoolin syöttäessä erässä 5-4 tilanteessa.

Toisessa erässä mentiin lähes kaksi kierrosta syötön pitojen kautta, mutta suomalaisittain harmillisesti Koolhof/Skupski mursi Heliövaaran syötön kahdeksannessa pelissä ja pitämällä syöttönsä perään veivät erän 6-3.

Ottelun ratkaisseen ottelu-tie-breikin alku oli vahva Heliövaaralta ja Glasspoolilta, kun he rynnistivät 7-2 johtoon. Kahden minibreikin johto kuitenkin mureni 7-4 tilanteessa, kun vahvasti palauttaneet Koolhof/Skupski mursi molemmat Heliövaaran syötöt. Lopulta kolmossijoitetut ottivat myös Glasspoolin syötöstä minimurron ja veivät ottelun erin 4-6, 6-3, 10-8.

– Pienestä oli kiinni. Nyt harmittaa todella, todella paljon. Ei ollut mielestäni meiltä mitenkään erityisen hyvä ottelu. Voitimme avauserän ja johdimme ottelu-tie-breikkiakin, eli matsi oli periaatteessa meidän. Ei saisi hävitä tällaisia. On rankkaa, rankkaa. En tiedä tuliko tehtyä muutamat väärät valinnat syötöissä. Vastustajat olivat selvästi myös lukeneet meidän syötöt etukäteen, he tiesivät mihin suuntasimme syöttöjämme. Siihen se varmaan kaatui, summasi pettynyt Heliövaara.

Heliövaara/Glasspool pelaavat ensi viikolla Cincinnatin Masters-turnauksessa. Mukana on myös Emil Ruusuvuori.