Heliövaara/Glasspool kahden ottelupallon takaa puolivälieriin US Openissa – ”Meinaa vetää ihan sanattomaksi”

6.9.2022  |  02:03  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool selvittivät kaksi ottelupalloa ja etenivät US Openin puolivälieriin.

11. sijoitetut Heliövaara/Glasspool kohtasivat hallitsevat Australian avointen mestarit ja turnauksen kahdeksanneksi sijoitetut Nick Kyrgioksen ja Thanasi Kokkinakisin kolmannella kierroksella.

Ottelu alkoi Kyrgioksen syötöllä; avauspisteessä Heliövaara palautti vastustamattomasti tämän jalkoihin pisteen tuoden. Tuon jälkeen Kyrgioksen syöttö otti vallan ja myös australialaiset muutenkin. Heliövaaran syöttö murrettiin neljännessä pelissä ja tulostaululla oli pikaisesti 4-1 numerot. Pelitapahtumat tasoittuivat, mutta murtoa eivät Heliövaara ja Glasspool takaisin saaneet, mikä tarkoitti erää australialaisille 6-3.

Toisessa erässä edettiin tasaisissa merkeissä 4-4 tilanteeseen. Ottelua hallinneet Kyrgios/Kokkinakis saivat murtomahdollisuuksia 4-4 ja 5-5 tilanteissa, mutta sisukkaat Heliövaara/Glasspool selvittivät tilanteen. Ratkaisu haettiin lopulta tie-breikistä. Siinä Kyrgios/Kokkinakis pääsivät 6-4 johtoon ja kahteen ottelupalloon kiinni. Heliövaara/Glasspool ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tuli rinnalle ja erävoittoon. 6-7 tilanteessa rikkoi turhautunut Kyrgios mailansa ja Kokkinakisin kaksoisvirhe ojensi erän suomalais-brittiläisparille.

Kolmannen erän alkuun saivat Heliövaara ja Glasspool ensimmäisen murtopallonsa Kyrgioksen syötössä ja käyttivät sen heti hyväkseen. Yksi murto ei kuitenkaan vielä tuonut otteluvoittoa, sillä 4-3 tilanteessa Heliövaaran syöttö murrettiin. Toisen erän tavoin meni ratkaisu tie-breikkiin ja koska kyseessä oli ratkaiseva erä pelattiin se kymmeneen pisteeseen. Jännittävien vaiheiden jälkeen tuulettamaan pääsivät Heliövaara/Glasspool erin 3-6, 7-6(6), 7-6(8). Kyrgios syötti 8-7 tilanteessa, mutta ensin Glasspool ja heti perään Heliövaara palauttivat rystyt suoraan läpi.

– Meinaa vetää ihan sanattomaksi. Yksi siisteimpiä tenniskokemuksiani. Totta kai kisojen finaalit ovat erityisiä, mutta kun pystyy Grand Slamissa tällaiset pelaajat voittamaan tällaisessa paikassa ja tällaisella tavalla, niin aika hiljaiseksi vetää. Olimme useampaan kertaan aika löysässä hirressä, mutta jostain ihmeestä kaivettiin itsemme mukaan. Taisteltiin, pysyttiin ja uskottiin; voittaminen on hienoa.

Heliövaara ja Glasspool etenivät kahdeksan parhaan joukkoon myös Ranskan avoimissa.

Seuraavaksi tulevat vastaan entiset maailmanlistan ykköset, tämän turnauksen 13. sijoitetut kolumbialaiset Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. Ottelu pelataan tiistaina aikaisintaan klo 22.00 Grandstand-kentällä.

– Emme ole koskaan heitä kohdanneet, emmekä treenanneet heidän kanssaan. Tämä on aika harvinaista tällä tasolla. He ovat erittäin hyvä tiimi ja useiden vuosien yhteispelaaminen näkyy.

US OPEN

Jaa:

Seuraava uutinen: Lönnberg: ”Haluan edetä… →