Heliövaara/Glasspool hävisivät loppuottelun Dallasissa

14.2.2022  |  01:11  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kärsivät finaalitappion Dallasissa. 32-vuotias Heliövaara on nyt urallaan voittanut kaksi ATP-turnausta ja ollut kahdesti häviävänä osapuolena.

Heliövaaran (nelinpelin ATP-57) ja Glasspoolin (nelinpelin ATP-70) alkuvuoden vire on ollut vahva, sillä Dallasin finaalipaikka oli parin toinen peräkkäinen viime viikkoisen Montpellierin turnauksen jatkoksi. Sijoittamattoman suomalais-brittiläisparin taival loppuotteluun piti sisällään kolme voittoa, joista kaksi tuli ottelu-tie-breikin kautta. Välierässä kaksikko kukisti kovan yhdysvaltalaisparin John Isner/Jack Sock 6-7(4), 7-5, 10-8.

Finaalissa verkon toiselle puolelle asettuivat ykköseksi sijoitetut El-Salvadorin Marcelo Arevalo (nelinpelin ATP-28) ja Hollannin kaksinkertainen Grand Slam -turnausvoittaja Jean-Julien Rojer (nelinpelin ATP-37).

– Rojer on minulle tuttu kaveri Talin Challengerista viime syksyltä, sillä pelasimme yhdessä, mutta Arevalo on minulle lähes tuntematon vastustaja, kirjoitti Heliövaara blogissaan ennakkoon.

Heliövaara ja Rojer ylsivät Talissa loppuotteluun. Nyt kaksikko oli siis vastakkaisilla puolilla, Heliövaara hakemassa uransa kolmatta ja Rojer uransa 30. ATP-turnausvoittoa.

Finaalin avauserä oli tasainen koitos, jossa ei nähty murtoja. Tie-breikin veivät hieman terävämmällä pelillään ykköseksi sijoitettu pari. Toisessa erässä nähtiin yksi murto ja sen tullessa Glasspoolin syöttövuorossa 4-5 tilanteessa, tarkoitti se erä- ja otteluvoittoa Arevalolle ja Rojerille 7-6(4), 6-4.

– Ensimmäisenä täytyy sanoa, että vastustajat pelasivat todella hyvin. Älyttömän tarkkaa ja hyvin fokusoitunutta nelinpeliä. Ei ollut meillä montaa mahdollisuutta, olisiko ollut pari murtopalloa ja niissäkään he eivät tehneet mitään väärää. Rojer oli tänään kentän kuningas. Hän selvästi halusi voittaa ja haki isoja ratkaisuja, jotka onnistuivat tiukoissa tilanteissa. Iso arvostus toiselle puolelle kenttää hienosta pelistä, emme mekään missään nimessä huonosti pelanneet – emme vain päässeet oikein missään vaiheessa heidän pelinsä alle. Hyvä viikko, finaali on aina jees, mutta ensi viikolla otetaan sitten pokaali, kommentoi Heliövaara.

ATP250 | DALLAS

LIPUNMYYNTI

Finaalipaikan myötä Heliövaara nousee jälleen maailmanlistalla korkeammalle. Vuosi sitten TOP100 murtautuneen suomalaisen uusi ennätysranking tulee olemaan 56.

Heliövaara/Glasspool pelaa ensi viikolla Delray Beachin ATP-turnauksessa, jossa kohtaavat Dallasin avauskierrokselta tutun kovan parin, toiseksi sijoitetut Austin Krajicek/Hugo Nys.

ATP250 | DELRAY BEACH

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 7/2022 – →