Heliövaara/Glasspool hävisi kahdessa tie-breakissa US Openissa

2.9.2023  |  21:57  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät US Openin toisella kierroksella yhdysvaltalais-ranskalaisparille Robert Galloway/Albano Olivetti 6-7(7), 6-7(4).

Avauserässä mentiin syöttäjien tahdissa ilman murtopaikkoja aina erän 12. peliin asti. Tuolloin Heliövaara ajautui syötössään haasteisiin, mutta onnistui pelastamaan murto- ja samalla eräpallon hyvällä ykkössyötöllä 5-6 tilanteessa. Tie-breikissä suomalais-brittipari aloitti räväkästi siirtyen 4-0 johtoon. Galloway/Olivetti tuli kuitenkin rinnalle voittamalla molemmat suomalaispelaajan syötöt. Heliövaara/Glasspool pääsi eräpalloon kiinni, mutta lopulta vastustajat nappasivat erän itselleen.

Toinen erä alkoi mollivoittoisesti, kun 1-1 tilanteessa Heliövaara syötti kolme perättäistä kaksoisvirhettä ja vastustajat ottivat ottelun ensimmäisen murron. Tästä ei Heliövaara/Glasspool kuitenkaan lannistunut, vaan he mursivat välittömästi Gallowayn syötön. Lopulta myös toisen erän ratkaisu haettiin katkaisupelistä. Kaava oli samanlainen kuin avauserässä; vahva alku vei Heliövaara/Glasspool parin 3-1 johtoon, mutta Galloway/Olivetti tuli rinnalle ja ohi edeten kolmannelle kierrokselle.

Heliövaara/Glasspool ei ollut parhaimmillaan syöttötyöskentelyssään, sillä kaksoisvirheitä kertyi peräti kymmenen kappaletta ja ykkössyöttöprosenttikin jäi lukemaan 57. Vastustajat iskivät sen sijaan kymmenen läpisyöttöä ja ykköset tippuivat sisään 67 prosenttisesti.

Heliövaara pelaa vielä yöllä sekanelinpelin toisen kierroksen ottelun yhdessä Anna Danilinan kanssa; vastassa on yhdysvaltalaispari Denis Kudla/Alycia Parks.