Heliövaara/Danilina sekanelinpelin puolivälieriin US Openissa – nelinpelissä matka päättyi

3.9.2023  |  08:20  |  Raportit

Harri Heliövaara ja kazakstanilainen Anna Danilina etenivät kahdeksan parhaan joukkoon sekanelinpelissä US Openissa.

NELINPELIN 2. KIERROS
[13] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool – Robert Galloway/Albano Olivetti 6-7(7), 6-7(4)

 

SEKANELINPELIN 2. KIERROS
Harri Heliövaara/Anna Danilina – Denis Kudla/Alycia Parks 6-3, 6-3

 

Katso ottelut Discovery+ välityksellä.

 

US OPENIN KAAVIOT
OTTELUOHJELMA

Lauantai alkoi Heliövaaralla ja tämän brittipari Lloyd Glasspoolilla harmillisesti, kun kaksi tie-breakkia kääntyi vastustajille. Viime vuoden puolustettavana ollut puolivälieräpaikka jäi tällä kertaa saavuttamatta. Lue lisää ottelusta täältä.

”Nelinpeli oli henkilökohtaisesti harmittavan heikko esitys. Syötön kanssa oli isoja ongelmia, mutta silti päästiin kummassakin erässä sellaisiin paikkoihin, että voitto olisi pitänyt ottaa. Mutta ei tällä kertaa löytynyt venymistä ratkaisupaikoissa”, kommentoi Heliövaara.

Heliövaara perkasi nelinpelin tapahtumia ja oikeastaan koko kauttaan vielä erittäin syvällisesti omassa blogissaan.

”Mutta pakko se on myöntää, että paine on urheilussa jatkuvasti läsnä, ja että tekeminen on mennyt viime aikoina monesti väkinäisen puolelle. Ei pelata voitosta vaan siitä, ettei ei hävittäisi. Keskittyminen on ulkoisissa asioissa, eikä siinä kaikista olennaisimmassa eli nykyhetkessä.”

Sen sijaan myöhemmin päivällä sekanelinpeli toi hymyn takaisin huulille. Heliövaara/Danilina oli avauskierroksella kukistanut kuudenneksi sijoitetun parin Matthew Ebden/Nicole Melichar-Martinez tiukasti kolmessa erässä ja nyt he tyylittelivät 6-3, 6-3 voiton yhdysvaltalaisparista Denis Kudla/Alycia Parks.

”Mixty sen sijaan oli varsin upea ottelu. Parini Anna pelasi lähes virheettömästi ja pidimme ottelun kulun hienosti hallussamme. Jatketaan siis siinä sarjassa kohti loppupelejä.”

Heliövaara/Danilina kohtaa kahdeksan parhaan joukossa parin Joran Vliegen/Yifan Xu; ottelu pelataan maanantaina.

Sekanelinpelin puolivälieräpaikka on ensimmäinen Heliövaaralle. Sekanelinpelissä suomalaisyleisön mielessä ovat Henri Kontisen välieräpaikka Australian avoimissa 2020 ja tietysti Wimbledonin mestaruus 2016 sekä finaalipaikka 2017.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →