Heliövaara finaaliin Wuhanissa

12.5.2018  |  09:52  |  Raportit

Harri Heliövaara Kiinan Wuhanissa onnistuneen semifinaalin jälkeen

Harri Heliövaara on edennyt kaksinpelin finaaliin $25000 Futures -turnauksessa Kiinan Wuhanissa. Heliövaara voitti vakuuttavalla esityksellä semifinaalissa Japanin Yuta Shimizun 6-1, 6-1. Heliövaara oli syystäkin tyytyväinen peliesitykseensä. Heliövaara syötti ottelussa muun muassa 11 ässää.

– Aika hyvin kulki peli varsinkin numeroiden valossa tänään semifinaalissa. Tiesin vastustajan olevan todella sähäkkä ja hyvä liikkuja, joten tavoitteenani oli olla erityisen huolellinen syöttöpelissäni. Se onnistuikin hyvin. Pidemmissä ralleissa olin koko matsin jopa alakynnessä, mutta aggressiivinen pelityyli myös palautuspelissä tuntui toimivan, ja siten sain myös Shimazun yrittämään hieman liikaa. Hän teki pari virhettä ratkaisupaikoissa, kun taas minä nostin niissä tasoani, kertasi Heliövaara ottelun kulkua.

Huomenna sunnuntaina pelattavassa finaalissa Heliövaara saa vastaansa viime viikolla Kiinassa Futures -turnauksen voittaneen isäntämaan Rigele Ten. Kiinalainen voitti omassa semifinaalissaan Japanin Jumpei Yamasakin 3-6, 6-7(5).

-Pelini on näissä kisoissa tuntunut päivä päivältä paremmalta, ja lähden huomiseen finaaliin hyvällä fiiliksellä. Vastustaja Te Rigele on tosin täysin erityylinen pelaaja kuin aiemmat vastustajani. Isokokoisena kiinalaisena hän pommittaa kovaa molemmilta puolilta ja tulee finaaliin viime viikon voittajana varmasti hyvällä itseluottamuksella. Luotan kuitenkin omaan syöttöpeliini ja finaalista tulee varmasti kova matsi, totesi Harri huomisesta koitoksesta.

Heliövaara voitti eilen Wuhanin turnauksen nelinpelimestaruuden yhdessä Patrik Niklas-Salmisen kanssa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaaralle niukka tappio… →