Heliövaara eteni toiselle kierrokselle ja Löfman taipui karsinnassa Tali Openissa – tiistaina vilkas suomalaispäivä

11.11.2019  |  20:51  |  Ennakot, Raportit, Videot

Tali Openin avauspäivänä nähtiin tositoimissa kaksi suomalaista. Aleksi Löfmanin oli taipuminen karsinnassa ja Harri Heliövaara voitti pääsarjan avauskierroksella.

Tiistaina on todellinen suomalaispäivä, sillä kaksinpelissä nähdään Otto Virtasen ja Leevi Säätelän kohtaaminen klo 17:00 sekä heti perään Patrik Niklas-Salminen avaa urakkansa Ilya Marchenkoa vastaan. Myös turnauksen korkeimman ATP-rankingin omaava suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen avaa urakkansa noin klo 14:30. Lisäksi nelinpelissä ottelunsa aloittavat duot Löfman/Masi Sarpola noin klo 18:00 ja Roni Hietaranta/Mikko Rouvala noin klo 20:00.

KUVAGALLERIA
TALI OPENIN KOTISIVUT

Heliövaara eteni toiselle kierrokselle ja Löfman taipui karsinnassa

Aleksi Löfman, 17, debytoi ATP Challenger -tasolla Tali Openissa. Löfman kohtasi karsinnassa ruotsalaisen Jonathan Mridhan. Paikoitellen Löfman onnistui erityisesti syötöllään horjuttamaan vastustajaansa, mutta tällä kertaa suomalaisnuoren oli vielä taipuminen erin 3-6, 2-6.

– Kaiken kaikkiaan oli siistiä, että pääsin kisaan mukaan. Oppia tuli paljon: syötön pitää kulkea eikä vain silloin tällöin ja on haettava tasaisuutta sekä rutiinia peliin, kommentoi Löfman Tali Openille.

Illan pääottelussa Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-154 ja kaksinpelin ATP-675) kohtasi venäläisen Artem Dubrivnyyn (ATP-396). 30-vuotias suomalainen ja 20-vuotias venäläinen eivät olleet aikaisemmin kohdanneet toisiaan. Heliövaara syötti avauserässä erinomaisesti ja vei sen luvuin 6-3. Myös toisessa erässä suomalainen oli askeleen edellä ja vei sen 6-2. Heliövaara kohtaa toisella kierroksella 16. sijoitetun japanilaisen Hiroki Moriyan (ATP-207).

– Katsoin aamulla videolta Dubrivnyyn aiempia otteluita ja tiesin, että hän tykkää lyödä kovaa. Niinpä päätin sekoittaa hänen peliään niin, ettei hän pääse hyvään rytmiin. Siinä onnistuin, kertoi Heliövaara Tali Openin tiedotteessa.

Tiistaina useita suomalaisia vauhdissa niin kaksin- kuin nelinpelissä

Tali Open jatkuu tiistaina erittäin vilkkaalla päivällä, kun ottelut alkavat klo 13:00 – tästä lähtien iltamyöhään asti on luvassa otteluita neljällä kentällä. Keskuskentällä noin klo 14:30 pelaa suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen, klo 17:00 on luvassa suomalaisten kohtaaminen Otto VirtanenLeevi Säätelä ja illan huipentaa Patrik Niklas-Salmisen ottelu ukrainalaista Ilya Marchenkoa vastaan.

Illalla on nähtävillä myös suomalaisväriä nelinpelissä, kun voittoja hakevat villit kortit turnaukseen saaneet Aleksi Löfman/Masi Sarpola ja Roni Hietaranta/Mikko Rouvala.

TALI OPENIN KOTISIVUT

Jaa:

Seuraava uutinen: I-divisioonassa alkavat voimasuhteet… →