Heliövaara Aamulehti Tampere Openin pääsarjaan

21.7.2014  |  10:08

42.500? ATP Challenger -turnaus, Aamulehti Tampere Open, käynnistyi viikonloppuna kaksinpelin karsinnalla, jossa oli 27 pelaajaa, heistä 17 Suomesta.
Suomalaista vain Harri Heliövaara selvitti kolme karsintapeliään ja eteni pääsarjaan. Hän voitti Patrik Niklas-Salmisen, kahdeksanneksi sijoitetun Ruotsin Lucas Renardin ja nelossijoitetun Anton Zaitcevin. Toiselle kierrokselle etenivät Lauri Kiiski, SM-kisa finalistit Juho Paukku ja Eero Vasa, Emil Ruusuvuori, Pyry Hyrkkönen, Elmo Kekkonen ja Anssi Raasio.
Harri kohtaa pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Portugalin Gastao Eliasin (ATP 143).

Jarkko Nieminen ykkössijoitettu

Kisan kärkisijoitetut ovat Jarkko Nieminen (ATP 54) ja Belgian David Goffin (ATP 87). Karsija Harri Heliövaaran lisäksi pääsarjassa ovat villillä kortilla Timi Kivijärvi (ATP 1604), Micke Kontinen (ATP 443), Herkko Pöllänen (ATP 913) ja Henrik Sillanpää (ATP 732).
Jarkon avausvastustaja on Italian 18-vuotias Gianluigi Quinzi (ATP 312). Tämä on miesten ensimmäinen kohtaaminen. Timi Kivijärvellä ja Henrik Sillanpäällä on vastassaan belgialaispelaaja: Timi kohtaa Yannick Mertensin (ATP 246) ja Henrik Niels Deseinin (ATP 236). Herkko Pölläsen avausvastustaja on huhtikuussa Talissa Davis Cupia Bosnia ja Hertsegovinan riveissä pelannut, kolmossijoitettu Damir Dzumhur (ATP 122).  Micke Kontisen ensimmäisen kierroksen vastustaja on Espanjan Marc Giner (ATP 256).

Nelinpelissä suomalaisista ovat villillä korteilla parit Patrik Niklas-Salminen/Eero Vasa ja Harri Heliövaara/Herkko Pöllänen. Micke Kontisen parina on Viron Jürgen Zopp ja Henrik Sillanpään parina Ranskan Laurent Lokoli.

Maanantaina suomalaisista ovat tulessa iltapäivällä Henrik Sillanpää nelinpelissä ja päivän viimeisessä ottelussa Herkko Pöllänen kaksinpelissä.

 

 

Harri Heliövaara

Jaa:

Seuraava uutinen: Naisten Aamulehti Tampere… →