Helgo on Helsinki Openin mestari – ”Olen erittäin tyytyväinen luonnollisesti”

3.3.2024  |  15:07  |  Raportit

Norjalainen Malene Helgo tuulettaa kaksinpelin turnausvoittoa Helsinki Openissa. Laura Hietaranta/Linda Klimovicova voittivat nelinpelin lauantaina (lue lisää).

KAKSINPELIN LOPPUOTTELU
Malene Helgo – [7] Dejana Radanovic 6-3, 6-2

Loppuottelussa kohtasivat norjalainen Malene Helgo (WTA-519) ja seitsemänneksi sijoitettu serbialainen Dejana Radanovic (WTA-243). Helgo ylsi loppuotteluun karsintojen kautta ja pääsarjassa hän voitti kolme edellistä otteluaan kolmessa erässä; välierässä kaatui ruotsalainen Caijsa Wilda Hennemann (WTA-510) 1-6, 6-4, 6-2. Radanovic puolestaan tiputti avauskierroksella Laura Hietarannan ja välierässä kolmanneksi sijoitetun Lea Boskovicin (WTA-221) 7-5, 7-6(3).

Finaalissa norjalaispelaaja otti aktiivisemman roolin pyörittäen peliä vahvan kämmenlyöntinsä turvin. Murtoja nähtiin myös puolin ja toisin, ja tulostaulu näytti tasalukemaa 3-3. Molemmilla pelaajilla oli takanaan useita tiukkoja otteluita ennen finaalia ja Radanovicin liikkeessä alkoi näkyä kankeutta. Serbialainen ottikin lääkintätauon 3-4 tilanteessa ja Helgo kiihdytti 6-3 erävoittoon.

Helgon vahvat peruslyönnit ja lähes virheetön peli jatkui myös toisessa erässä ja sen turvin hän pääsi tuulettamaan mestaruutta erin 6-3, 6-2.

”Olen erittäin tyytyväinen luonnollisesti. Viikko on ollut pitkä, sillä tulin karsinnoista asti. Voitin viikon aikana seitsemän ottelua, mihin olen tosi tyytyväinen. Pelasin läpi viikon tasaisesti ja toisaalta aggressiivisesti, olin myös henkisesti tosi vahva. Tenniksessä kaikki on pienestä kiinni ja lopulta henkinen puoli määrittää paljon, kun se toimii, niin yleensä peli ja tuloksetkin tulevat”, kommentoi Helgo.

Helgo kertoo kärsineensä loukkaantumisesta, joka piti hänet puoli vuotta sivussa tiputtaen rankingin yli 500 lukemaan.

”Nyt tarkoituksena on pystyä pelaamaan paljon ja yltää grand slam -karsintoihin. Sitä kohti teen kovasti töitä.”

TULOKSET
KAKSINPELI & NELINPELI

KUVAGALLERIA
KATSO KUVAT

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 10/2024 – →