Heinonen ja Martikainen kaksinpelin ITF-junioriturnausvoittoihin Vierumäellä

29.10.2023  |  14:49  |  Raportit

Iida Heinonen ja Otso Martikainen voittivat alle 18-vuotiaiden ITF-junioriturnaukset Vierumäellä; myös nelinpelissä nähtiin suomalaisvoittajat Felix Alopaeus/Jami Savolainen.

Heinoselle (HLK) kansainvälinen kaksinpeliturnausvoitto oli ensimmäinen ITF-kiertueella. Sijoittamaton Heinonen voitti puolivälierässä toiseksi sijoitetun ruotsalaisen Isabella Svahnin 5-7, 6-4, 7-5 ja välierässä kuudenneksi sijoitetun latvialaisen Odeta Panasan 6-2, 3-6, 6-2. Loppuottelua ei tällä kertaa pelattu, kun ykköseksi sijoitettu saksalainen Amelie Justine Hejtmanek antoi luovutksen.

Pojissa nähtiin peräti kolme pelaajaa välierissä. Ykköseksi sijoitettu Martikainen (HVS) voitti välierässään Jeri Lassilan (Smash) 6-3, 6-2 ja toisessa välierässä britti Dan Hughes kukisti Arttu Ronkaisen (Smash) 7-5, 6-3. Loppuottelussa Martikainen oli brittivastustajaansa etevämpi erin 6-4, 6-1. ITF-turnausvoitto oli Martikaisen kauden kolmas ja uran seitsemäs.

Nelinpelissä Alopaeus/Savolainen vei mestaruuspokaalit suomalaisten välisessä finaalissa, kun he kukistivat parin Lassila/Ronkainen 6-3, 6-7(5), 10-8.

Seuraavalla viikolla pelataan ITF-junioriturnaus Tampereella.

J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIERUMÄKI

Myös ulkomailla saatiin suomalaisvoittaja, kun Kaius Ketola (HVS) voitti alle 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksen Latviassa. Lisäksi Ketola/Mathias Merve voittivat nelinpelin. Samassa kisassa ylsi kaksinpelin välieriin Lukas Korsström (GT).