Harri Suutarinen valmentajaksi Pajulahteen

8.4.2011  |  16:10

Liikuntakeskus Pajulahti palkkasi Harri Suutarisen, 29, vahvistamaan tennisvalmennusta ja -toimintaa. Elokuun alussa valmentajatehtävässään aloittava kajaanilainen Suutarinen valmistuu syksyllä kasvatustieteiden maisteriksi.

Hämeenlinnalaislähtöinen Harri Suutarinen voitti tenniksen juniorien SM-kisoissa kolme kaksinpelin ja kolme nelinpelin mestaruutta 12- ja 14-vuotiaiden luokissa sekä edusti Suomea Euroopan nuorten olympiapäivillä Englannissa 1995.
Suutarinen oli vuonna 2000 Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekon maailmanmestaruuden voittaneen joukkueen kapteeni. Ammattilaisurallaan hän pelasi SM-liigassa ja Mestiksessä yli 200 ottelua ja voitti kahdesti SM-pronssia HPK:n riveissä.

Vahvan urheilijataustan lisäksi Suutarisen valintaan vaikutti hänen koulutuksensa ja työmoraalinsa.
-Kasvatustieteiden opinnoista on todella paljon hyötyä nuorten valmennuksessa ja yliopisto-opinnot antavat hyvät valmiudet valmennuksen lisäksi muihinkin Pajulahden työtehtäviin. Suutarinen tuo varmasti vahvan panoksen tennisvalmennukseen ja Pajulahden työyhteisöön, toteaa Liikuntakeskus Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Mikko Levola.

-Suutarinen on saanut erittäin hyvää palautetta valmennuksestaan ja työmoraalistaan Itä-Suomessa ja on osoittanut poikkeuksellisen vahvaa motivaatiota, näkemystä ja oppimiskykyä käymissään I-III -tason valmentajakoulutuksissa, sanoo puolestaan  tenniksen kehitys- ja koulutuspäällikkö, Pajulahtiryhmän nykyinen päävalmentaja Pekka Kainulainen.

Tennistoiminta on Pajulahdessa kolmen vuoden ajan nelinkertaistunut, minkä vuoksi uuden valmentajan ja tennistyöntekijän palkkaaminen tuli ajankohtaiseksi.
– Ostamme jatkuvasti tennisturnausten ja -koulutusten järjestämiseen ulkopuolisia palveluja, joten vakituisen tennistyöntekijän palkkaaminen avulla näimme mahdollisuuden hoitaa suuremman osan tehtävistä ja kehittää toimintaa edelleen, toteaa Mikko Levola. – Uusi päätoiminen valmentaja mahdollistaa Pajulahtiryhmän vieläkin yksilöllisemmän valmennustoiminnan. Aiempaa useammin valmentaja voi olla mukana kilpailumatkoilla.  

Liikuntakeskus Pajulahden valmennustoimintaa kehitetään syksystä alkaen entistä laajemmaksi ja kansainväliseksi.
– Uusia hankkeita ovat ennen kansainvälisiä kisoja tapahtuva leiritystoiminta ulkomaisille ja etenkin venäläisille pelaajille, entistä laajempi suomalaisten yläasteikäisten pelaajien leiritys ja harjoittelun tukitoimintojen tarjoaminen sekä Lahden alueen tennisvalmennustoiminnan kehittäminen ja tukeminen, listaa Pekka Kainulainen. – Yhteistyötä suurimpien seurojen ja ulkomaisten harjoituskeskusten kanssa tullaan kehittämään näiden parantuneiden mahdollisuuksien myötä.

Suutarisen tärkein työtehtävä on Pajulahtiryhmän valmennus yhdessä vastuuvalmentaja Erik Hakkaraisen kanssa. Ryhmän valmennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana myös Kainulainen ja urheilupsykologi Niko Nuutinen.

 

 

 

 

Harri Suutarinen

Jaa:

Seuraava uutinen: Jarkko kohtaa karsijan… →