Harri Louhos päätuomarina Acapulcon ATP500-turnauksessa viime viikolla

23.3.2021  |  12:12  |  Artikkeli

Kokenut tuomarimme Harri Louhos oli viime viikolla kovatasoisen Acapulcon ATP500-turnauksen tuomarointitehtävissä. Turnauksen voittoa tuuletti sunnuntaina saksalainen Alexander Zverev. Suositusten mukaisen koronatestin tulosta kotona odotellessaan Harri  kertoo työmatkastaan alla olevalla tavalla.

”Toimin karsintojen ja alkukierrosten tuomarina keskiviikkoon asti ja oli hyvä, että talvella tuli pidettyä ottelurutiinia yllä tuomitsemalla TEHO Sport Tennisliigan matseja.”

Kun Acapulcon ATP500-kisa siirrettiin helmikuulta maaliskuulle, sain kutsun lähteä sinne tuomariksi, koska matkustusrajoitusten ja karanteenien takia osa kisaan valituista tuomareista vetäytyivät.

Kisapaikalla tehtiin ensin PCR-testi, jonka negatiivista tulosta odottelin sitten hotellihuoneessa. Sen jälkeen pysyttiin tarkkaan rajatussa kuplassa, Green Zonessa, johon kuului vain pelaajille ja toimitsijoille varattu oma hotellirakennus, ravintola, kuntosali ja uima-allas. Sekä pääkentän uumenissa tilat pelaajille ja toimitsijoille. Kuljetus sivukentille tapahtui golf-autoilla ja yleisön sekaan meitä ei päästetty.

Testit uusittiin vielä neljäntenä ja kahdeksantena päivänä kuplaan tulon jälkeen. Kaikilta mitattiin myös lämpötila päivittäin ja esimerkiksi ravintolassamme ruokailuvälineet olivat aina desinfioituina sinetöidyssä muovipussissa, joten tällä tasolla otetaan koronan torjunta kyllä erittäin tosissaan!

6000-paikkaiselle pääkentälle myytiin lippuja vain 30% normaalimäärästä ja katsomoissa vartijat pitivät tarkasti huolta turvaväleistä ja maskien käytöstä, joka on Meksikossa pakollista myös ulkotiloissa. Katsomot kentille rakennetaan rakennustelineistä ja puretaan aina heti kisan jälkeen. Kentät ovat osa Princess Mundo Imperial hotel resortia, joka sijaitsee hieman varsinaisen Acapulcon kaupungin ulkopuolella. Hotellilla on myös golfkenttä, joka on rankattu maailman 25 parhaan kentän joukkoon, mutta se jäi nyt testaamatta, koska se oli kuplan ulkopuolella.

Toimin karsintojen ja alkukierrosten tuomarina keskiviikkoon asti ja oli hyvä, että talvella tuli pidettyä ottelurutiinia yllä tuomitsemalla TEHO Sport Tennisliigan matseja. Sillä edellinen ATP-tuomaritehtäväni oli tammikuussa 2020 Aucklandissa ja tällä tasolla jo karsinnoissakin on otteluiden taso varsin kova, joten kylmiltään olisi ollut aika haastavaa lähteä tuomaroimaan.

Torstaina poistuin kuplasta ja vaihdoin hotellia, joten pääsin vähän tutustumaan ympäristöönkin ennen 25 tunnin kotimatkaa.

TUTUSTU TUOMARITOIMINTAAN 

Jaa:

Seuraava uutinen: Koukutu tennikseen Tykkimäki… →