Haavistolle Läpimurtosäätiön huippu-urheilun apuraha

14.6.2023  |  14:00  |  Raportit

Ensi viikon maajoukkueturnaukseen valmistautuvalle Ella Haavistolle on myönnetty Läpimurtosäätiön huippu-urheilun apuraha.

Syksyllä 2022 perustettu Läpimurtosäätiö jakoi ensimmäiset avustuksensa. Läpimurtosäätiön kevään 2023 apurahahaussa tukea haki yli 300 yksilöurheilijaa ja 50 urheiluseuraa. Huippu-urheilun edistämiseen tarkoitetun 7 500 euron apurahan sai 10 yksilöurheilijaa ja 3 000 – 7 500 euron apurahan lasten ja nuorten liikunnan edistämiseen sai yhteensä kuusi urheiluseuraa. 

Ammattilaisuutta tavoittelevan Haaviston (lue lisää) lisäksi apurahan saivat Jessica Kähärä (yleisurheilu), Emmi Piiroinen (rytminen voimistelu), Akseli Heinämaa (miekkailu), Davin Lindholm (uinti), Santtu Heikkinen (yleisurheilu), Lauren Hallaselkä (uimahyppy), Eemil Helander (yleisurheilu), Linnea Ceder (taitoluistelu) ja Pihla Salonen (judo). Kaikki valitut urheilijat ovat uransa alkuvaiheessa olevia nuoria lupauksia, joilla on jo näyttöä menestyksestä aikuisten sarjoissa.

Haaviston unelmana on maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon pääseminen, mikä mahdollistaisi myös pelaamisen Grand Slam -tasolla.

”Lyhyen aikavälin tavoitteena on pelata ja pärjätä $15,000 ja $25,000 ITF-turnauksissa. Tietysti tavoitteena on myös pysyä terveenä ja kehittyä urheilijana. Sitä kautta voin edetä kohti unelmaani.”

Maajoukkue, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, pelaa Pohjois-Makedonian Skopjessa 19.-25.6. Suomea edustavat Anastasia Kulikova, Laura Hietaranta, Ella Haavisto, Stella Remander ja Milla Kotamäki. Kapteenina on Emma Laine. Lue lisää täältä.

”Nyt valittuja urheilijoita yhdistää poikkeuksellisen lahjakkuuden lisäksi halu menestyä, periksiantamattomuus ja oman urheilu-uran johtaminen. Läpimurtosäätiöllä on suuri kunnia saada juuri nämä urheilijat ensimmäisiksi apurahaurheilijoikseen”, toteaa säätiön perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Tuomas Lang.

Säätiön tuki mahdollistaa urheilijoille erityisesti ulkomailla kilpailemisen ja leireilemisen, jotka ovat monissa lajissa ehdottomia askelia matkalla kohti kansainvälistä kärkeä. Lisäksi urheilijat voivat tuen avulla keskittyä vahvemmin vain urheiluun tai täydentää tukijoukkojaan esimerkiksi kehonhuollon ja mentaalisen valmennuksen ammattilaisilla. Monelle valitulle urheilijalle tukisumma on merkittävä osuus yhden vuoden kokonaisbudjetista.

Tarkoituksena on tukea mahdollisimman montaa yksilöurheilija pitkäjänteisesti, jotta tuen vaikuttavuus olisi merkittävä. Säätiön tavoitteena on myös kasvattaa säätiön alkupääomaa lahjoitusten avulla, jotta tukea olisi jatkossa mahdollista jakaa vuositasolla yhä useammalle urheilijalle.

”Läpimurtosäätiö haluaa omalta osaltaan olla varmistamassa, että suomalaiset huippu-urheilun ystävät saavat jatkossakin nauttia kotisohviltaan käsin kansainvälisestä menestyksestä. Läpimurtosäätiössä uskomme, että suora rahallinen tuki on tehokkain keino auttaa nuoria lahjakkuuksia saavuttamaan omia unelmiaan”, Lang jatkaa.

Lähde: Läpimurtosäätiön tiedote, kotisivut

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori puolivälieriin Hollannissa… →