Haavisto jyräsi suvereeniin voittoon naisten sarjassa, Lagerbohm otti ykköstilan miehissä

10.3.2024  |  16:07  |  Raportit

TEHO Finnish Tour -kauden avauskilpailu Jyväskylässä on saatu onnistuneesti päätökseen. Kilpailua seuranneet tahot saivat nauttia kolmen päivän ajan laatutenniksestä, joka tarjosi myös yllätyksiä. Miesten sarjassa voittoon pelasi Linus Lagerbohm (HVS) ja naisissa puolestaan turnauksen ykkössijoitettu Ella Haavisto (Smash).

Tulokset

Haavisto ei jättänyt jossitteluille sijaa

Naisten sarjassa Haavisto jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi. Vakuuttavasti ja varmasti läpi turnauksen pelannut lahjakkuus kohtasi aamun välieräkamppailussa neljänneksi sijoitetun Asta Miettisen (ÅLK), jonka Haavisto nujersi erin 6-1, 6-1.

Finaalissa kohtasivat odotetusti Haavisto sekä Emelie Gabran (ÅLK), joka löi välierissä kokeneen seurakaveri Saara Aerilan (ÅLK) tiukan väännön jälkeen erin 3-6, 7-5, 6-4. Loppuottelusta ei tullut sen suurempaa jännitysnäytelmää, sillä Haavisto oli ylivoimainen ja otti omansa erin 6-1, 6-2. Kotkalaissyntyinen Haavisto ei lopulta hävinnyt turnauksen neljässä ottelussaan kuin vaivaiset seitsemän erää.

”Kaikki matsit oli hyvää tekemistä. Pelasin fiksusti ja tuli tehtyä oikeita lyöntivalintoja, sillä sitten pärjäsi. Aggressiivinen pelaaminen tuotti tulosta ja se pysyi tosi hyvin päällä”, Haavisto ruoti.

”Ensi viikon tiistaina matka jatkuukin sitten Espanjaan, jossa pelaan naisten ITF-kisoja. Ne on massalla, joten niitä täytyy vähän treenata.”

Haavisto jakoi ottelun jälkeen kiitosta myös paikan päälle tulleille katsojille sekä kisajärjestäjille, jotka hoitivat työnsä mallikkaasti.

”Oli kyllä tosi hyvin järjestetty turnaus, kiva kun oli porukkaakin paikalla ja hyvä ilmapiiri!” Haavisto kiteytti.

Lagerbohm piti pintansa miesten finaalissa

Sunnuntain päätöspäivä starttasi miehissä niin ikään välieräkamppailuilla, joissa tiensä finaaliin raivasivat Lagerbohm sekä Oskari Eerola (LVS). Molempien herrojen matka finaaliin vaati kovan päänahan: sijoittamaton Lagerbohm kaatoi välierissä kuudenneksi sijoitetun August Ehrnroothin (HLK), kun taas Eerolan jalkoihin jäi kolmanneksi sijoitettu Peetu Pohjola (TaTS) erin 4-6, 7-6, 6-4.

Finaalissa Lagerbohm oli lopulta Eerolalle liian kova pala purtavaksi. Lagerbohm pysyi läpi ottelun kuskin paikalla ja hallitsi tapahtumia. Eerolan liikkuminen kentällä näytti vaivalloiselta ja siltä, että hän olisi joutunut pelaamaan loukkaantuneena. Finaali päättyi lopulta selvästi Lagerbohmille erin 6-1, 6-3.

”Finaalin lähdin aika itsevarmana pelaamaan, sillä oli jo hyviä vahvoja otteluita takana, ja kuitenkin Osku (Eerola) oli vääntänyt finaalia ennen jo kolme tuntia Peetua (Pohjola) vastaan. Ottelussa pelasin aika dominoivaa peliä ja Oskulla loppui hieman jaloista energia. Syötin tässä turnauksessa todella hyvin ja olin vakuuttunut siihen, että pystyisin pitämään saman tason yllä. Mikään peli ei ollut kisassa huono, peli parani hieman kisan myötä, Lagerbohm kertasi.

”Pidin Jyväskylästä paikkana ja kentät olivat ihan miellyttävät. Kerta se oli ensimmäinen minulle täällä ja jäi ihan hyvät muistot paikasta”, Lagerbohm lisäsi.

TEHO Finnish Tourilla jaetaan muhkeita palkintorahoja osallistujamäärien mukaan. Tällä kertaa naisten kaavio ei tullut täyteen miesten tavoin; siksi miehissä jaettiin yhteensä 5000€ ja naisissa 3000€ palkintopotit (tutustu tarkemmin). Kotimaan ykköskiertue pitää hetken happea ja siirtyy kesäkuussa Talin ulkokentille, jossa pelataan kauden toinen osakilpailu.

Seuraava uutinen: Virtanen kahden ottelupallon… →