Haavisto ja Rikkonen turnausvoittoihin TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourilla

29.9.2019  |  15:30  |  Raportit

Vuoden viimeinen alle 21-vuotiaiden TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin kilpailu pelattiin Talin Tenniskeskuksella 27.-29.9. Turnauvoittoihin ylsivät Ella Haavisto (Smash) ja Roni Rikkonen (TaTS). Kokonaiskilpailuiden voittoja juhlivat Rikkonen ja Annika Hakovirta (ÅLK).

Haavisto ilman erämenetyksiä turnausvoittoon

Tyttöjen loppuotteluun etenivät toiseksi sijoitettu Emma Eerola (TaTS) ja kolmanneksi sijoitettu Haavisto. Viime vuosina enimmäkseen ulkomailla pelannut Haavisto oli tiputtanut välierässä jatkosta ykköseksi sijoitetun Liisa Vehviläisen (ÅLK) ja Eerola voitti puolestaan kotiseuran Peppi Ramstedtin (HVS).

Läpi viikonlopun ilman erätappiota pelannut Haavisto ei luovuttanut loppuottelussakaan erää vastustajalleen iskemällä tulostaululle lukemat 7-5, 6-3.

– Tulin turnaukseen kahden hyvän treeniviikon saattelemana. Olen treenannut määrällisesti tosi paljon ja tulin kisoihin rohkeasti kokeilemaan harjoiteltuja asioita. Ne kaikki toimivat todella hyvin, kommentoi Haavisto.

Haavisto kertoo, että hänellä oli hyvä fiilis pelata pitkästä aikaa Suomessa kansallisessa kilpailussa.

–  Nyt on tarkoitus pelata Suomessa ainakin TEHO Sport Tennisliigaa ja yleiset SM-kilpailut sekä joitakin TEHO Sport Finnish Toureja, jos ne sattuu ulkomaiden kisojen kanssa yhteen.

Rikkonen täydensi upean TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour -kautensa

Poikien loppuottelussa kohtasivat kärkisijoitettu Rikkonen ja neljänneksi sijoitettu Aleksi Löfman (HVS). Rikkonen taisteli tiensä loppuotteluun kukistamalla tiukassa kamppailussa kolmanneksi sijoitetun Hermanni Tiaisen (Smash) ja Löfman vei viidenneksi sijoitettua Oskar Antinheimoa (HVS) suoraan kahdessa erässä.

Finaalissa korkeammalle sijoitettu Rikkonen ei antanut kovan rasituksen välierästä häiritä, vaan kuittasi vuoden neljännen osakilpailuvoittonsa kiertueella erin 7-6, 6-4.

– Tästä kilpailusta oli hieman skeptiset odotukset, sillä en ole ehtinyt treenaamaan ylioppilaskirjoitusten takia niin paljoa. Sain kuitenkin kaivettua hyvän pelituntuman jokaiseen otteluun., sanoi Rikkonen.

Rikkonen oli murskaavan ylivoimainen tämän vuotisella kiertueella ottaen neljä turnausvoittoa ja ollen yhdessä loppuottelussa.

– Hieman harmittaa tuo yksi finaalipaikka… Ei vaan todella positiivinen fiilis koko kaudesta. Sain paljon hyviä otteluita sekä voittoja, naureskellen päätti Rikkonen.

Välierät

[1] Roni Rikkonen, TaTS – [3] Hermanni Tiainen, Smash 2-6, 6-2, 6-3
[4] Aleksi Löfman, HVS – [5] Oskar Antinheimo, HVS 7-6, 6-2

Loppuottelu

[1] Roni Rikkonen, TaTS – [4] Aleksi Löfman, HVS 7-6, 6-4

TULOKSET

Rikkosen vahva kesävire jatkui myös sisäkentillä. Tamperelainen voitti uransa ensimmäisen aikuisten TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun elokuussa Hämeenlinnassa.

Kokonaiskilpailujen voittajiksi Rikkonen ja Hakovirta

TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourilla turnausvoittajat kuittaavat 250 ja finalistit 100 euroa. Lisäksi osakilpailuista kerättiin pisteitä ja kauden päätteeksi kokonaiskilpailujen kärkipaikoilla ovat Roni Rikkonen (TaTS) ja Annika Hakovirta (ÅLK).

Poikien puolella Rikkonen hallitsi sarjaa suvereenisti alusta loppuun saakka. Tamperelainen voitti neljä osakilpailua ja oli yhdessä loppuottelussa.

Tyttöjen puolella oli sen sijaan huomattavasti tiukempaa, kun viimeisessä osakilpailussa neljä pelaajaa oli vielä kuuden pisteen sisällä toisistaan: Hakovirta, Stella Remander (Lo-Te), Emelie Gabran (HVS) ja Vehviläinen. Hakovirta johti Remanderia kahdella ja Gabrania sekä Vehviläistä kuudella pisteellä. Talissa ylsivät Hakovirta, Remander ja Gabran puolivälieriin ja Vehviläisen tiputtua välierissä ei hänkään saanut tarpeeksi pisteitä ohittaakseen turkulaista, joten Hakovirta nappasi kokonaiskilpailun voiton.