H.Kontinen ja J.Nieminen jatkoon IPP Openissa

27.11.2009  |  10:00

Vastakkain puolivälierissä perjantaina

Ykkössijoitettu Jarkko Nieminen ja villillä kortilla kisaan päässyt Henri Kontinen riemastuttivat Talin lähes täpötäyttä katsomoa torstaina, kun pelasivat peräkkäin toisen kierroksen ottelunsa.
Nieminen kohtasi vasuri Ruben Bemelmansin (ATP 196), vei ensimmäisen erän 6-4, mutta takelteli toisessa erässä, jonka hävisi kovasyöttöiselle belgialaiselle 1-6. Kolmanteen erään Jarkko terästäytyi ja otti voiton 21-vuotiaasta luvuin 6-4, 1-6, 6-1.
Voitto vei Niemisen puolivälieriin, jossa hän kohtaa Henri Kontisen. Tämä otti omassa toisen kierroksen ottelussaan voiton Saksan Julian Reisterista luvuin 7-6(6), 6-3. ”Henkan” voitto saksalaisesta oli toinen neljän kuukauden sisällä, ensimmäinen tuli heinäkuussa Tampereen ATP Challengerin ensimmäisellä kierroksella luvuin 7-6(6), 7-6(5). Puolivälieräpaikka nostaa Kontisen ATP-rankingia nelisenkymmentä sijaa, noin 330 kieppeille.
Suomalaiskaksikko, joka illan myöhäottelussa eteni nelinpelissä välieriin voitolla Australian Rameez Juandista ja Italian Alessandro Mottista, pelaa keskenään perjantaina (aikaisintaan klo 17) välieräpaikasta. Miehet harmittelivat, että joutuvat vastakkain jo turnauksen tässä vaiheessa.
Ottelut alkavat Talissa perjantaina jo klo 13, kun keskuskentällä Hollannin Robin Haase kohtaa Belgian Niels Deseinin. Sen jälkeen puolalaiskarsija Michal Przysiezny kohtaa kisan kakkossijoitetun Slovakian Karol Beckin. ”Sentterin” kolmas ottelu on Niemisen ja Kontisen kohtaaminen, joka ei siis ala ennen klo 17. Heidän jälkeensä pelataan neljäs puolivälieräottelu, jossa kohtaavat Kroatian Antonio Veic ja Sveitsin Stephane Bohli.

Seuraava uutinen: Henri Kontinen kukisti… →