Grani Tenniksen Lassooylle kultainen pallo – elinvoimaisella seuralla edessään 50-vuotisjuhlavuosi

3.3.2023  |  06:01  |  Seurat

GT:n toiminnanjohtajalle ja Tennisliiton entiselle varapuheenjohtajalle Kirsi Lassooylle myönnettiin kultainen pallo; kunnianosoituksen toimitti Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

Grani Tenniksen toiminnanjohtajana vuodesta 2010 alkaen toiminut Kirsi Lassooy on tehnyt jo nyt pitkän uran tenniksen parissa. Lassooylle myönnettiin helmikuussa Tennisliiton kultainen pallo osoituksena ansiokkaasta työstään; Lassooy toimi myös Tennisliiton hallituksessa kuusi vuotta ja varapuheenjohtajana useamman vuoden, hänen vuotensa hallituksessa tulivat täyteen vuoden vaihteessa.

”Tällaiset hetket saavat aina vähän pysähtymään ja miettimään matkaa, mitä on tehnyt ja mihin on päässyt mukaan. Hienolta tällainen tunnustus tuntuu”, avasi tuntojaan Lassooy.

Pureutuessa Lassooyn tarinaan, käy hyvin nopeasti ilmi hänen palava rakkautensa liikuntaan.

”Minulla oli liikunnallinen nuoruus, joka oli aivan huippuaikaa. Ensin ammatinvalintatilanteessa en kuitenkaan halunnut tehdä tästä rakkaasta harrastuksesta ammattia ja valmistuin kasvatustieteen maisteriksi. Muutaman mutkan kautta palasin kuitenkin liikunnan pariin. Ensin seuran ja halliyhtiön hallituksiin 2007-2008 ja siitä seuran toiminnanjohtajaksi (2010) sekä halliyhtiön toimitusjohtajaksi (2011). Viihdyn työssäni  erittäin hyvin. Tennistä pelaavat ja tenniksen parissa toimivat ihmiset ovat tosi kivoja. Huomaan, että vaikka tennis on hieno laji, niin minua ei kuitenkaan motivoi yksin laji, vaan parasta on yhdessä tekeminen ja yhdessä liikkuminen.”

Elinvoimaisella GT:lla edessään 50v juhlat – ”Kun Granin seniorit lähtevät kuntosalista, melkein samalla oven avauksella tulevat lähikoulujen lapset tennisiltikseen”

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävällä Grani Tenniksellä on jo runsas 800 jäsentä. Tämä tekee seurasta Kauniaisten suurimman urheiluseuran, jos laskee kauniaislaiset jäsenet.

”GT teki ison harppauksen vuonna 2009, jolloin oma mailapelihalli valmistui. Vuonna 2020 vielä laajennettiin ja saatiin kaksi tenniskenttää lisää sekä padel lajivalikoimaan sekä parkkihalli. Mailapelien lisäksi hallissa on Move Wellness Centerin kuntosali, ryhmäliikuntaa ja tanssia. Nikola Zujic tarjoaa tennikseen erikoistunutta fysiikkavalmennusta etenkin lajin huipuille. Olosuhteita kehitämme vielä rakentamalla kaksi tekomassakenttää hallin yhteyteen.”

Lassooy kuvailee hyvin osuvasti hallin arkea ja monipuolista käyttäjäkuntaa.

”Kun Granin seniorit lähtevät kuntosalista, melkein samalla oven avauksella tulevat lähikoulujen lapset tennisiltikseen. Kun hallin ekaa osaa suunniteltiin, emme osanneet ajatellakaan kuinka monipuoliseksi ja aktiiviseksi paikaksi tämä kasvaisi. Hienoa on myös se, että viikoittain hallillamme käy edelleen pelaamassa ainakin yksi seuran perustajajäsenistä.”

Lassooy tunnetaan hyvin ihmisläheisenä seurajohtajana. Hänen puheissaan korostuvat ihmiset ja yhteistyön voima.

”Urheiluseuran johtajalta vaaditaan tänä päivänä monipuolisia taitoja riippuen tietysti seuran koosta, lajista ja olosuhteista. Tärkeänä näen henkilöjohtamisen, koska valmentajat ovat meidän voimavara ja jäsenistölle tätä työtä teemme. Meidän vahvuus on myös ehdottomasti pätevät hallitusten jäsenet. Monet haluavat antaa urheiluseuralle omaa osaamistaan.”

GT on suorittanut tähtimerkin kilpatasolta – ”liikunnallinen lapsuus ja nuoruus antaa vertaansa vailla olevia voimavaroja ja elämäntaitoja jokaiselle aikuisuuteen”

Grani Tennis on panostanut vahvasti seuratoimintaan Olympiakomitean ja Tennisliiton Tähtiseura-ohjelman kautta. GT on suorittanut ykköstason tähtimerkin, lapset ja nuoret sekä aikuiset, lisäksi kilpatason tähtimerkin.

”Tähtimerkki kilpatasolta merkitsee, että haluamme kehittää omaa osaamistamme ja tarjota mahdollisuuden alueen nuorille tavoitella omia unelmiaan ja potentiaaliaan. Lajin huippu avautuu vain aniharvoille, mutta liikunnallinen lapsuus ja nuoruus antaa vertaansa vailla olevia voimavaroja ja elämäntaitoja jokaiselle aikuisuuteen.”

GT:n miehet voittivat pronssia TEHO Sport Tennisliigassa 2022-2023

Lassooy kertoo kilpailutoimintaan osallistumisen olevan tärkeä osa seuran valmennuksen kokonaisuutta. Kilpailemisen seuranta toimii hyvänä urheilijan henkilökohtaisen kehittymisen mittarina ja se antaa valmentajille tärkeää tietoa valmennettavien kehityksestä sekä antaa suuntaa osa-alueille, joita on vielä kehitettävä.

”Kilpaileminen lisää urheilijan itsetuntemusta ja toimii hyvin fyysisten ja psyykkisten rajojen testaajana. Pyrimme muistuttamaan, että kilpaileminen saa ja pitää olla myös hauskaa ja karvaatkin tappiot ovat osa  kehitysprosessia.”

Lopulta kaiken toiminnan keskiössä on pelaamisen ilo ja hyvinvointi.

”GT haluaa mahdollistaa ilon hetkiä liikunnasta ja tenniksestä sekä myötävaikuttaa jäsenten hyvinvointiin monella tavalla.”

TUTUSTU GRANI TENNIKSEEN

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 9/2023 – →