Goffin voitti Virtasen kolmessa erässä – Ruusuvuori tasoitti maaottelun

4.3.2022  |  20:48  |  Raportit

Maaottelun avauksessa David Goffin siirsi Belgian johtoon ja toisessa ottelussa Emil Ruusuvuori tasoitti tilanteen. Maaottelu ratkeaa lauantaina klo 14.00 alkaen.

Suomelta astelevat päivän avaavaan nelinpeliin Ruusuvuori ja Harri Heliövaara. Sen jälkeen maiden ykköspelaajat kohtaavat toisensa ja tarvittaessa kakkospelaajat ratkaisevat maaottelun. Voittaja etenee maailman parhaiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

PERJANTAI 4.3.
Otto Virtanen – David Goffin 5-7, 6-3, 3-6
Emil Ruusuvuori – Zizou Bergs 6-3, 7-5

 

KUVAGALLERIA

LIPUT

Virtanen: ”Totta kai harmittaa tappio, tämä oli urani yksi isoimmista otteluista”

Maaottelun avausta Espoo Metro Areenalle oli saapunut seuraamaan lähes 3000 katsojaa. Ottelun alkuseremonioiden jälkeen molemmat joukkueet ja turnausjärjestäjät halusivat osoittaa tukensa Ukrainalle.

Ensimmäisenä kentälle asteli Otto Virtanen (ATP-405), joka haastoi Belgian ykköspelaajan David Goffinin (ATP-68). Ottelun ensilyönneistä lähtien yleisö pääsi ihastelemaan suomalaisen altavastaajan yli 210 kilometriä tunnissa lähteneitä ykkössyöttöjä ja tulisia kämmenlyöntejä – vastaavasti belgialainen näytti vahvaa liikettään ja peliälyään järkevillä lyöntivalinnoilla.

Avauserän ensimmäinen murtopaikka tuli Virtaselle 4-3 johtoasemassa, mutta Goffinin kämmenlyönti tippui rajalle ja murtoa ei nähty. Heti seuraavassa pelissä oli belgialaisella paikka, mutta Virtanen selvitti sen. 5-5 tilanteessa Goffin lopulta onnistui murrossa ja seuraavan pelin Virtasen kahdesta murtopallosta huolimatta hän onnistui syöttämään erän itselleen 7-5.

Heti toisen erän alkuun pidettyään syöttövuoronsa loi Virtanen itselleen kolme murtopalloa, joista tuli onnistuminen kovan kämmenlyönnin saattelemana ja johtoasema 2-0. Murron rentouttamana otti Virtanen erän hallinnan itselleen, varsinkaan omissa syöttövuoroissa ei ollut haasteita. Lopulta tuo yksi murto riitti erävoittoon 6-3.

Kolmas erä alkoi Goffinin hallinnassa, joka näytti kiihdyttävän nopeasti 3-0 johtoon, mutta Virtanen löysi juuri oikeaan hetkeen tuliset lyöntinsä ja otti murron takaisin kaventaen 1-2. Tasatahtia edettiin 4-3 belgialaisen johtoasemaan, kun hän iski ja otti ratkaisevan murron, mikä toi otteluvoiton 7-5, 3-6, 6-3.

– Ei ollut helppo ottelu, en odottanutkaan helppoa tietä voittoon. Avauserä oli tasainen ja hän pelasi toisessa erässä todella vahvasti. Kolmannessa taistelin kovasti ja sain otettua tärkeät pisteet sekä otteluvoiton. Oli hienoa avata maaottelu näin ja ottaa johtoasema – kiitos myös äänekkäälle kannustusryhmällemme, kommentoi Goffin.

Virtanen oli luonnollisesti pettynyt tappioonsa, mutta kokonaisuutena tyytyväinen esitykseensä sekä kiitteli uskomatonta kotiyleisöä kannustuksesta.

– Avauserän lopulla päätin, että nyt aloitan lyömään. Oli lähellä jo avauserän voitto, mutta toisessa sain todella hyvän pelin käyntiin. Se oli täysin hallinnassani ja tuntui, että olen todella vahvasti kuskin paikalla. Kolmannessa Goffin osoitti kokemuksensa, hän on pelannut urallaan niin monia otteluita ja ollut tiukoissa paikoissa, että se näkyi. Totta kai harmittaa tappio, tämä oli urani yksi isoimmista otteluista, sanoi Virtanen.

Ruusuvuori voitti Bergsin suoraan kahdessa erässä

Toisena kentälle astelivat 22-vuotiaat pelaajat, Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori (ATP-71) ja Belgian kakkospelaaja Zizou Bergs (ATP-163). Tämä on pelaajien kolmas kohtaaminen, kaksi aiempaa ottelua olivat ITF-kiertueella 2019 – tuolloin ottelut päättyivät tasan.

Kovalyöntisten pelaajien kohtaamisessa pyrkivät molemmat pitämään takarajan hallinnassaan. Ruusuvuori oli ensimmäisenä murtopuuhissa, kun erän neljännessä pelissä suomalainen käänsi 15-40 tilanteen edukseen ja otti murron 3-1. Johtoon päästyään Ruusuvuori kontrolloi ottelua ja eteni tyylipuhtaasti erävoittoon 6-3.

Toisen erän alku oli lähes toisinto avauserästä, sillä nyt Ruusuvuori otti murron kolmannessa pelissä. Suomalainen näytti kiihdyttävän selvään voittoon hankittuaan kaksi ottelupalloa Bergsin syöttäessä 3-5. Belgialainen selvitti nuo murtopallot ja otti vielä murronkin takaisin, mikä aiheutti kotiyleisössä ylimääräisiä sydämen tykytyksiä. Ruusuvuori kuitenkin näytti lujuutensa ja otti jälleen murron, eikä antanut tällä kertaa mahdollisuutensa livetä käsistään, vaan kirjautti voiton 6-3, 7-5.

– Oli tasaista peliä ja hän taisteli hienosti toisessa erässä. Hän osaa pelata parhaillaan todella hyvin, joten ei ollut yllätys hänen pelitaitonsa. Nyt maaottelu on tasan ja se on tärkeintä, tästä on hyvä jatkaa huomenna, kommentoi Ruusuvuori.

– Itselläni on tuplavuoro tiedossa, ensin nelinpeli ja sitten kaksinpeli.

Jaa:

Seuraava uutinen: Paldaniukselle ensimmäinen ITF-junioriturnausvoitto… →