Gerlova kukisti Tuohimaan

27.2.2006  |  10:25

Katsu tällä viikolla Raananassa

Katariina Tuohimaa (WTA 1134) pelasi lauantaina uransa ensimmäisessä naisten ammattilaisturnauksen loppuottelussa Ramat Hasharonissa, Israelissa.
Karsinnoista pääsarjaan noussut Tuohimaa kohtasi finaalissa edellisvuotista voittoa puolustavan tshekki Iveta Gerlovan (6.). Tuohimaalla oli kaksi eräpalloa ensimmäisessä erässä, jonka Gerlova lopulta voitti tie-breakissa 7-6(7). Sadetauon jälkeen toinen erä meni tshekille luvuin 6-2. Tämä oli Gerlovan toinen perättäinen voitto Ramat Hasharonissa, vuonna 2004 hän oli kisan välierissä.
Myöhemmin keväällä ylioppilaskirjoituksiin osallistuva Tuohimaa pelaa Israelissa vielä toisen naisten 10.000$ ITF-turnauksen. Raanaanan turnaukseen Tuohimaa olisi joutunut karsimaan viikonvaihteessa, mutta koska pelasi karsintojen alkaessa Ramat Hasharonin turnauksen finaalissa, pääsi suoraan Raanaanan pääsarjaan. Hänen ensimmäinen ottelunsa on tiistaina.
Ennen Ramat Hasharonin finaalipaikkaa Tuohimaan paras sijoitus naisten ammattilaisturnauksissa on puolivälieräpaikka, jonka hän saavutti karsintojen kautta viime syyskuussa Volosissa, Kreikassa.