Gabran ja Eerola ensimmäisiin mestaruuksiin TEHO Sport Finnish Tourilla

12.6.2023  |  13:47  |  Raportit

Kauden toinen TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu pelattiin Talin Tenniskeskuksen ulkokentillä 9.-12.6. Turnausvoittajiksi pelasivat Emelie Gabran (ÅLK) ja Oskari Eerola (LVS).

LOPPUOTTELUT
[2] Emele Gabran, ÅLK – [1] Clarissa Blomqvist, HTK 6-1, 2-6, 6-4
[6] Oskari Eerola, LVS – Linus Lagerbohm, HVS wo

TULOKSET

Seuraavaksi Finnish Tour -kiertue siirtyy Vierumäelle, jossa on luvassa ulkokenttien SM-kilpailut 26.6.-2.7.

Gabran: ”Ensimmäinen turnausvoitto tuntuu tosi hyvältä”

Naisten loppuottelussa kohtasivat ennakko-odotusten mukaisesti kisan kärkisijoitetut pelaajat 18-vuotias Clarissa Blomqvist (HTK) ja 20-vuotias Emelie Gabran (ÅLK).

Kaksikko oli kohdannut toisensa useasti junioriuran aikaan ja viimeisimmät ottelut kuluneen vuoden aikana olivat olleet kolmieräisiä molempien voittaessa yhden kohtaamisen. Viimeisin kohtaaminen oli maaliskuussa Jyväskylän FT-avausosakisan välierässä ja tuolloin Blomqvist voitti sekä eteni mestaruuteen asti.

Myös päivän finaalista kehkeytyi kolmen erän ottelu, kun Gabran kiihdytti ensin 6-1 erävoittoon ja lähes yhtä nopeasti suunta vaihtui Blomqvistin viedessä toisen 6-2. Ensimmäisissä erissä nähtiin molempien pelaajien kyky tuottaa palloon vauhtia ja toisaalta myös virheiden johdosta ote vaihteli pelaajien kesken.

Kolmas erä tarjoili Talin kymmenpäiselle yleisölle jännitettävää koko rahalla, kun lähes tasatahtia edettiin ratkaisupelien pariin. Lopulta Gabran oli aavistuksen rohkeampi onnistuen pitämään pallot kentässä, mikä toi uran ensimmäisen Finnish Tour -mestaruuden luvuin 6-1, 2-6, 6-4.

”Oli vaihtelevaa peliä meiltä molemmilta; avauserässä ei ollut Clarissalta parasta peliä, mutta toisessa hän paransi ja aiheutti minulle pakotettuja virheitä. Kolmannessa pidimme ja mursimme toisiamme tasaisesti. Ei oikein tiennyt mitä odottaa, kun puoltenvaihdosta lähti kentälle. Ensimmäinen turnausvoitto tuntuu tosi hyvältä”, kommentoi Gabran.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Eerola: ”Tennis on todella isossa roolissa elämässäni”

Lahdesta lähtöisin oleva 21-vuotias Oskari Eerola (LVS) saavutti uransa ensimmäisen Finnish Tour -mestaruuden vakuuttavan turnauksensa ansiosta.

Loppukliimaksia ei valitettavasti nähty, sillä niin ikään loistavan turnauksen pelannut 15-vuotias Linus Lagerbohm (HVS) antoi luovutuksen. Kuudenneksi sijoitettu Eerola ylsi myös kauden avausosakilpailun finaaliin ja tällä kertaa tuli mestaruus. Talissa Eerola tiputti puolivälierässä ykköseksi sijoitetun Leevi Säätelän (HVS) 6-3, 6-1 ja välierässä kahdeksanneksi sijoitetun August Ehrnroothin (HLK) 6-3, 6-2.

”Tosi hyvältä tuntuu tällä hetkellä pelillisesti. Olen viikko viikolta parantanut ja nyt kisoissa on myös loksahtanut kohdilleen”, kommentoi Eerola.

Eerola kuvailee itseään pelaajana hyökkäysvoittoiseksi ja hyväksi liikkujaksi. Eerolan kalenterissa ovat Suomessa järjestettävät kansalliset arvokisat, joista seuraavana on luvassa juhannuksen jälkeen ulkokenttien SM-kisat Vierumäellä 26.6.-2.7. Lisäksi kalenteriin mahtuu ITF-ammattilaiskisoja ja treenijaksoja serbialaisessa tennisklubissa.

”Tennis on todella isossa roolissa elämässäni. Joka päivä treenataan paljon kehittyäkseni.”

Seuraava uutinen: Katso kokoonpanot: Suomi… →