Frangen, Lindholm, Olkkonen, Ranta ja Rossi voittajia Hangon ITF Senior-kisassa

4.8.2013  |  08:50

 

Sunnuntaina pelataan muutama kaksinpelin ja lähes kaikki nelinpelien loppuottelut  Scandinavian EB Championships by Mandatum Life-kisan ITF Senior Tourin kakkoskategorian turnauksessa Hangossa. Leena Ranta on jo tuplamestari, kaksinpelien luokkavoittoihin ovat hänen lisäkseen yltäneet Päivi Frangen, Alexander Lindholm, Pekka Olkkonen ja Tapio Rossi.

 

Miehet 40v-luokan loppuottelussa viime SM-liigassa Grani-Tenniksen joukkueessakin menestynyt Alexander Lindholm otti voiton ykköseksi sijoitetusta Tero Nissisestä luvuin 6-4, 6-2. Luokan nelinpelin loppuottelussa ovat vastakkain suomalaisparit Jari Koho/Veli-Pekka Männistö (3.) ja Tero Nissinen/Tapio Rossi (2.)
Miehet 45v-luokassa Tapio Rossi  oli pudottanut jatkosta kakkossijoitetun britti Edward oakenfullin ja kolmossijoitetun Tuomas Kivistön. Loppuottelussa hän vei voiton Pertti Mandellista luvuin 6-4, 6-0
Miehet 50v-luokan välierissä lauantaina seitsemänneksi sijoitettu Hannu Saari voitti Jari Larkiolan luvuin 7-5, 6-0 ja kohtaa sunnuntaina loppuottelussa Tanskan Steen Biilmann (4.).
Luokan nelinpelin finaalissa Larkiola ja Heikki Kettunen (2.) ottavat mittaa ykkössijoitetuista Joakim Berneistä ja Tanskan Allan Rasmussenistä.
Ykkössijoitettu Joakim Berner sai uurastaa kolme erää miehet 55v-luokan välierissä Hollannin Frits Raumakersin (3.) kanssa, mutta selvitti tiensä finaaliin luvuin 6-3, 4-6, 6-4. Loppuotteluvastustaja Tanskan Allan Rasmussen (2.) pääsi huomattavasti helpommalla voittaessaan välierissä Ruotsin Björn Schröderin (4.) 6-1, 6-3. Berner ja Rasmusseen ovat kohdanneet ITF Senior Tourilla tätä ennen kolme kertaa ja aina on Rasmussen poistunut otteluista voittajana.
Ykkössijoitettu Australian Wayne Cowley ei antanut miehet 60v-luokan loppuottelussa Mikko Horsmalle  mahdollisuuksia, vaan otti voiton luvuin 6-1, 6-1. Cowley tavoittelee tuplavoittoa luokan nelinpelissä parinaan Klaus Berner. Loppuottelussa pari kohtaa norjalaiset Harald Messelin ja Nils Espen Woldin.
Miehet 65v-luokan ykkössijoitettu Venäjän Iakov Atrokhov on hävinnyt pelaamissaan kahdessa ottelussa yhteensä neljä peliä. Luokan loppuottelussa sunnuntaina hän kohtaa Hannu Helmisen (4.) Sunnuntaina käydään myös miehet 70v-luokan loppuottelu, jossa Jaakko Salava kohtaa Saksan Muhamed Mulalicin. Salavalla on mahdollisuus tuplavoittajaksi, kun hän kohtaa nelinpelin loppuottelussa uusseelantilaisparinsa Mark Gilmourin kanssa Kyösti Heinäsen ja Simo Näkin.
Kun miehet 75v-luokassa sekä Pekka Olkkonen että  Reino Heinämaa hävisivät Saksan Josef Nöringille kolmen pelaajan lohkossa, nousi Nöring luokkavoittajaksi. Olkkonen tuli luokassa toiseksi ja Heinämää kolmanneksi.

Naisten luokat

Naisten 40v-luokassa on viisi pelaajaa ja se pelataan round robinina. Sunnuntaina on ohjelmassa vielä kaksi ottelua. Mari-Liis Parmas on kokenut tappiot Bulgarian Tzvetelina Nikolovalle ja Viron Piret Ilvesille, mutta voitti Ranskan Delphine Riven. Nikolovalla on jo kolme voittoa, sunnuntaina hän ottanee neljännen voiton, kun kohtaa Riven, joka on hävinnyt kaikki ottelunsa.
Parmas voitti Piret Ilvesin kanssa luokan nelinpelin loppuottelussa Ruotsin Anna-Karin Månssonin ja Tzvetelina Nikolovan 6-1, 6-3.
Naisten 45v-luokassa on niin ikään jäljellä kaksi ottelua sunnuntaina. Luokan voittoon on mennyt kuitenkin jo Päivi Frangen, joka on voittanut kaikki neljä otteluaan..
Naiset 50v-luokassa lohkovoittajat pelasivat turnausvoitosta. Ruotsin Anna-Karin Månsson ei antanut Johanna Leppäselle  loppuottelussa yhtään peliä. .
Naiset 55v-luokan voitti Leena Ranta otettuaan neljän pelaajan lohkossa kolme voittoa. Ranta on turnauksen tuplavoittaja, kun hän kukisti nelinpelin finaalissa norjalaisparinsa Kari Gronnebergin kanssa Heli Petäjän ja Taru Tiessalan 6-1, 6-1  
Naiset 60v-luokan ykkössijoitettu Itävallan Dagmar Sperneder kukisti lohkovoittajien finaalisa   Elina Myöhäsen 6-1, 6-3. Anna-Liisa Sahlman ja Renata Tuomisto kohtaavat nelinpelin loppuottelussa Irlannin Carole Caldwellin ja Viron Riina Raigin, jotka ovat ykkössijoitettuja
Naiset 65v-luokan loppuottelusa ykkössijoitettu Unkarin Marie Pinterova oli omaa luokkaansa kukistamalla Irlannin Carole Caldwellin (2.) 6-0, 6-0.
Sekanelinpeliä on pelattu 40v-, 50v- ja 60v-luokissa
40v-luokan finaalissa ovat Tzvetina Nikolova ja Alec Arho-Havrén sekä Viron Piret Ilves ja Pavo Zopp ja 60v-finaalissa Christina ja Hans Söderströn, jotka saavat vastaansa Viron Riina Raigin ja Purju Alarin. 50v-luokan välierissä Heli Petäjä ja Heikki Kettunen kokivat välierätappion Dagmar Spernederille ja Frits Raumakersille.

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine/Suomalainen turnausvoittoon Savitaipaleella… →