Flunssa syynä

24.9.2004  |  07:00

Syy Jarkko Niemisen huonoon vointiin oli flunssa

Syy Jarkko Niemisen huonoon vointiin Tel Avivissa on flunssassa, jonka hän sai viikko sitten Pekingissä osallistuessaan China Openiin.
– Tunsin oloni siellä hieman huonoksi Nalbandian -ottelussa. Kurkku oli kipeä ja puhti alkoi hävitä, totesi Nieminen myöhään torstai-iltana hävityn Davis Cupin kaksinpeliottelun jälkeen.
Hävittyään Pekingin välierissä Marat Safinille Nieminen matkusti Helsingin kautta Tel Aviviin, jonne saapui tämän viikon maanantaina.
– Matkalla olin vielä flunssainen, mutta Israelissa olo parani, pystyin harjoittelemaan hyvin enkä tuntenut itseäni enää mitenkään sairaaksi, hän kertoi. – Ilmeisesti kuitenkin joku virus on päällä, sillä Okun -ottelussa tunsin jo ensimmäisessä erässä, etten voi hyvin. Oli heikko olo.
Toisessa erässä Nieminen joutui ottamaan lääkintätauon vaiheessa, jossa Okun oli mennyt 5-4 johtoon ja pelaajat menivät puolten vaihtoon.
– Minua huimasi ja oli pakko mennä maahan pitkälleen.
Tauon aikana sekä joukkueen fysioterapeutti että kisan lääkäri tarkistivat Niemisen voinnin ja hän saattoi jatkaa ottelua. Toisen erän jälkeen hän piti sallitun tauon (ns. vessatauko) ja nämä pienet tauot antoivat voimia jatkaa peliä.
– Okun teki pelissään sen verran virheitä, että uskoin pysyväni kuitenkin pelissä mukana. Se oli ympäripyöreä ottelu, voitto oli pienestä kiinni. Ellen olisi uskonut mahdollisuuksiini, olisin lopettanut.
Okun vei otteluvoiton luvuin 6-4, 7-5, 6-4 ja Nieminen saa nyt levätä kaksi päivää. Perjantaina pelataan nelinpeli, lauantaina pidetään poikkeuksellisesti taukoa Israel-Suomi -ottelussa juutalaisten Yom Kippur-päivän takia. Sunnuntaina, kun maaottelussa mennään 2-1 vaiheessa jommankumman joukkueen johtaessa, pelataan ensin ykkösten kaksinpeli Niemisen ja Harel Levyn kesken ja sitten kakkosten kaksinpeli, jossa kohtaavat perjantaiset voittajat Tuomas Ketola ja Noam Okun. Tämä edellyttäen, että Jarkko Nieminen on terve.
Davis Cupin jälkeen Niemisellä on rankka ohjelma edessään. Tel Avivista mies matkustaa Shanghaihin ja sieltä Tokioon.
(RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: Ketolat nelinpeliin… →