Finnish Tour tuo kotimaan huiput Hankoon – Kaukovalta isoin suosikki miehissä, naisten sarja enteilee kahden kauppaa

10.7.2023  |  07:42  |  Ennakot

TEHO Sport Finnish Tour jalkautuu heinäkuun 13.-15. päivänä kesäiseen Hankoon, jossa pelataan kiertueen neljäs osakilpailu.

Perinteikkäänä kisapaikkana tunnettu Hanko houkuttelee kovan kattauksen kotimaan tennishuippuja, joten luvassa on tuttuun tyyliin tasokasta taistelua.

Voit seurata turnauksen pääkentän tapahtumia päivittäin 13.-15.7. Ruutu Urheilun välityksellä.

Kilpailun johtajana työskentelevä Ville-Heikki Talvenmaa luottaa siihen, että paikalle saapuva yleisö saa todistaa tasokasta tennistä.

”Kivalla fiiliksellä ja innolla lähdetään pyörittää, toivon mukaan kelitkin suosii. Paljon on tulossa erilaisia pelaajia ja kovia nimiä mukana”, Talvenmaa iloitsi.

”Uskon, että paikalle saadaan myös paljon yleisöä ja hyvää tohinaa päälle. Hangossa on totuttu näkemään kisaturisteja ja tenniksestä kiinnostuneita ihmisiä. Selänteen Teemukin olisi näillä näkymin tulossa tyttärensä kanssa paikalle, joten sekin tuo varmasti oman huomionsa tapahtumaan”, Talvenmaa paljasti.

Hanko toimi Finnish Tourin ohjelmistossa myös viime kaudella, jolloin se oli järjestyksessään kiertueen viides osakilpailu. Tuolloin voiton harjasi miehissä nimiinsä konkaripeluri Lauri Kiiski (TaTS), joka on näillä näkymin osallistumassa myös tämän vuotisiin tenniskarkeloihin. Naisten sarjassa kaksinpelin voiton vei puolestaan virolaistaustainen Helena Narmont, joka kukisti Ella Haaviston (Smash) erin 1-6, 6-4, 6-3.

Kaukovalta miehissä haluttu päänahka

Viikko sitten Vierumäellä ulkokenttien SM-kultaa juhlinut Kaukovalta saapuu Hankoon kovan itseluottamuksen saattelemana. Ulottuva ja hyvin liikkuva pelaaja ei antanut yllätyksille sijaa, vaan voitti kaksinpelissä uransa kolmannen ulkokenttien Suomenmestaruuden. Finaalissa kukistui näytöstyyliin Smash-Kotkaa edustava Vesa Ahti erin 6-1, 6-2.

Kaukovallan kovimpiin haastajiin lukeutuvat kiertueen tutut vakiomenestyjät Oskari Eerola (LVS), viime vuoden voittaja Kiiski sekä revanssia hakeva Ahti.

”Voitosta nähdään varmasti kova kamppailu, mutta kyllähän katseet kääntyy Kaukovaltaan, jos täytyy finalistia alkaa veikkailla. Hän oli Vierumäellä vakuuttava, ja ymmärtääkseni satsaa nyt ammattimaisesti peleihin”, Talvenmaa muotoili.

Patrick Kaukovalta on miesten ykkössuosikki Hangossa

Kotiyleisö Blomqvistin tukena naisissa

Naisten sarjassa pöytä on katettu kotiyleisön eteen saapuvalle Clarissa Blomqvistille (HTK), joka on ollut tämän vuoden Finnish Tourilla todella vahva. Vierumäellä kirvelevän finaalitappion Haavistolle kärsinyt Blomqvist on nyt yltänyt toistaiseksi jokaisessa kuluvan vuoden FT-osakilpailussa finaaliin, joka kertoo siitä, että Blomqvistin peli on tällä haavaa erittäin hyvällä mallilla.

Ruotsissa pääasiassa harjoittelevan Blomqvistin pahin haastaja on puolustava mestari Haavisto, eikä olisi ihme mikäli kaksikko muodostaisi myös Hangossa finaaliparin. Mutta yllätykset ovat naisissa aina mahdollisia, eikä mitään voida etukäteen käsikirjoittaa. Potentiaalisiin mustiinhevosiin voidaan nimetä ainakin Minetin siskokset Marissa ja Mariella. Lisäksi kiertueen osakilpailuvoittoa viime vuonna juhlineella Nuppu Palmilla (Smash) on hyvän päivän osuessa kohdilleen kaikki mahdollisuudet voittoon.

Ella Haavisto kuuluu Hangossa ennakkosuosikkien joukkoon

”Näin kotiyleisön puolesta joutuu toivomaan, että Clarissalla peli kulkee kotikentällä, ja uskon että hänellä riittää paukkuja täällä Hangossa. Joka tapauksessa hieno kisa tulossa ja puitteet on täällä erinomaiset, paljon ihmisiä, hieno merimaisema ja hyvät kentät. Kesällä kaikin puolin täydellinen paikka järjestää tennisturnaus”, Talvenmaa tiivisti.

Hangon turnaus starttaa torstain kaksinpeleillä ja huipentuu lauantaina finaaleihin. Tällä kertaa ohjelmistossa ovat myös nelinpelit, jotka alkavat torstai-iltana. Kaksinpelin voittaja kuittaa molemmissa sarjoissa 2000 euron rahapalkinnon.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 28/2023 – →